Ανησυχία για τον στρεπτόκοκκο-Μεγάλη αύξηση στα κρούσματα

 Ανησυχία για τον στρεπτόκοκκο-Μεγάλη αύξηση στα κρούσματα

Να επικοινωνούν με τον παιδίατρο αμέσως μόλις δουν ύποπτα συμπτώματα στα παιδιά τους, καλεί τους γονείς η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας ότι είναι πολύ αυξημένα τα περιστατικά λοίμωξης από στρεπτόκοκκο.

«Με τον στρεπτόκοκκο γίνεται πανικός, είναι πάρα πολλά τα κρούσματα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA.

«Μας είχαν ανησυχήσει και γιατί είχαμε για έναν χρόνο 23 θανάτους, 11 παιδιά, οι υπόλοιπο μεγάλοι σε ηλικία με υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε πει ότι οι εκδηλώσεις, μόλις υπάρχουν, η μητέρα επικοινωνεί με τον παιδίατρο, δεν υπάρχει άλλη λύση» σημείωσε.

«(Ο παιδίατρος) δίνει τις οδηγίες, κάνει το strep test και ξεκινάει αμέσως, τα πρώτα 24ωρα, θεραπεία, για να μην έχουμε τις επιπλοκές που τις φοβόμαστε. Με το που δούμε πονόλαιμο στο παιδί και πει δεν μπορώ να καταπιώ, επικοινωνούμε με τον παιδίατρο. Αυτός θα δώσει τις οδηγίες και θα προχωρήσει» ανέφερε ακόμη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν πολλές ιώσεις, ενώ μίλησε και για τα περιστατικά γρίπης. «Έχει πανικοβληθεί ο κόσμος και με την γρίπη. Φέτος είχαμε πολλή γρίπη αλλά δεν ήταν απλή όπως τα προηγούμενα χρόνια, ήταν πολύ επιβαρυμένη η κλινική κατάσταση. Το θέμα είναι ότι πρέπει να προσέξουμε τη μετάδοση» τόνισε.

Σχετικά Άρθρα