Αγρότες: Νέα μπλόκα σε Λάρισα και Καρδίτσα

 Αγρότες: Νέα μπλόκα σε Λάρισα και Καρδίτσα

Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες οι οποίοι επιμένουν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο την Τρίτη στις 18.30 στην Αθήνα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους για το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Από το απόγευμα της Παρασκευής βρίσκεται σε εξέλιξη νέο κύμα αποκλεισμών κεντρικών αυτοκινητόδρομων της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στο Στεφανοβίκειο, και προχώρησαν στον αποκλεισμό της παλιάς Εθνικής οδού Βόλου-Λάρισας.

Κινητοποιήσεις αγροτών σημειώθηκαν και στην Καρδίτσα όπου αγρότες προχώρησαν στον αποκλεισμό του Κόμβου Ε65, στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες και μετά τη συνάντηση το μεσημέρι με τον κ.Χρυσοχοϊδη, έχει ανοίξει και πάλι ο διάλογος με τους αγρότες, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να συμφωνηθεί ανάμεσα σ’ εκείνους και την αστυνομία να υπάρξει συμβολική παρουσία τρακτέρ στο συλλαλητήριο του Συντάγματος, την ερχόμενη Τρίτη.

Οι αγρότες μας, που βρίσκονται στους δρόμους, θα ήταν χρήσιμο να συνεκτιμήσουν ότι ο δρόμος της κατανόησης, που οδηγεί στην επίλυση των προβλημάτων τους, είναι ανοικτός. Τον δρόμο αυτό τον κρατά ορθάνοικτο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση για τον αγώνα που κάνουν», είπε από το Ηράκλειο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην Αγιά της Λάρισας τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα έχουν κατακλύσει το κέντρο της κωμόπολης, ενώ το πλαίσιο των αιτημάτων της συγκέντρωσης πέραν των κεντρικών αιτημάτων για μείωση του κόστους παραγωγής κ.α. περιλαμβάνει το θέμα των αποζημιώσεων των μηλοπαραγωγών της περιοχής από τον Daniel, την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ σε ό,τι αφορά στις καστανοκαλλιέργειες, την αντιμετώπιση του φαινομένου των ελληνοποιήσεων μήλων από άλλες χώρες κ.α.

Αγρότες στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην ΖΕΠ Κοζάνης επιτρέπουν την είσοδο εργαζομένων και πολιτών.

Οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας στο σύνολο τους θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενισχύοντας την παρουσία τους στα τελωνεία Καστοριάς και Νίκης στη Φλώρινα με αποσπασματικούς αποκλεισμούς, αλλά και στο κτίριο της Περιφέρειας ετοιμάζοντας την κάθοδο τους και τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Στο πλευρό των αγροτών πολλές επαγγελματικές ομάδες αλλά και οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης της περιοχής Σερβίων που έχουν παρατάξει περισσότερα από 70 οχήματα.

Σχετικά Άρθρα