Θα συγκρουστεί ο Κασσελάκης με τον Πολάκη;- Τι εννοεί με όσα είπε περί “συνεπειών” ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

 Θα συγκρουστεί ο Κασσελάκης με τον Πολάκη;- Τι εννοεί με όσα είπε περί “συνεπειών” ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Όπως είχε προαναγγείλει από την προηγουμενη ΠΓ ο Παύλος Πολάκης θα απέχει από την ψηφοφορία στην Βουλή για το νομοσχέδιο σχετικά με τον γάμο των ομοφύλων. Ο συντονιστής ΕΠΕΚΕ (Τομεαρχες) της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει ότι έχει σταθερή γραμμή σε όσα πιστεύει και δεν θα άλλαζε την θέση του σχετικά με το νομοσχέδιο ούτε με την επιβολή “κομματικής πειθαρχίας”.

Όπως γράφουν τα documento.gr και thefaq.gr – που θεωρούνται καλά ενημερωμένα σχετικά με τον Κρητικό πολιτικό- ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος από την αρχή είχε καταθέσει τις ενστάσεις του για το νομοσχέδιο, θα απέχει της σημερινής ψηφοφορίας. Είχε δηλώσει πως “δεν μπορεί να υπερασπιστεί την θέση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα χωριά των Σφακίων”. Παρότι είχε συνυπογράψει την ακόμα πιό προωθημένη πρόταση του κόμαμτος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και την παλαιότερη -του 2022- επί Αλέξη Τσίπρα.

Είναι ακόμα άγνωστο ποιες θα είναι οι «συνέπειες» που θα του επιβληθούν, όμως το πιο πιθανό είναι να καθαιρεθεί από συντονιστής των Τομεαρχών του κόμματος. Διότι περί “συνεπειών” μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης στην σύντομη παρέμβασή του (με Zoom από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν για την εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο για την Τραγωδία στα Τέμπτη), απαντώντας σε ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση.

Η σχέση Κασσελάκη-Πολάκη έχει υποστεί ρωγμές το τελευταίο διάστημα, όμως η αποκαθήλωση του Κρητικού πολιτικού από την θέση του υπερσυντονιστή είναι βέβαιο πως θα δυσαρεστήσει τους φανατικούς υποστηρικτές του στα social media και μερίδα του κομματικού προσωπικού. Θα είναι μία σοβαρή σύγκρουση που θα θέσει τον Παύλο Πολάκη σε τροχιά περιθωριοποίησης με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Μπορεί να αντέξει κάτι τέτοιο ο πρόεδρος του κόμματος λίγο πριν το συνέδριο, ή μήπως, όπως λένε κάποιοι, το επιδιώκει στην προσπάθειά του να καταστήσει απολύτως προσωποπαγές το κόμμα;

Σχετικά Άρθρα