Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει από θέση αρχής το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια -Επίθεση στην κυβέρνηση

 Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει από θέση αρχής το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια -Επίθεση στην κυβέρνηση

«Το ΠΑΣΟΚ τάσσεται από θέση αρχής υπέρ του νομοσχεδίου» ξεκαθάρισε στην ομιλία του στην Βουλή ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης. Παράλληλα όμως άσκησε σφοδρή κριτική στην Νέα Δημοκρατία για τις αμφιταλαντεύσεις και τις αντιφάσεις της. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αιτιολόγησε την στάση του κόμματος του λέγοντας πως με την θετική ψήφο «κάνουμε ένα βήμα δικαιοσύνης για τους συνανθρώπους μας» και «τοποθετούμαστε αξιακά και όχι α λα κάρτ». Σημείωσε πως «είμαστε πάντα υπέρ της ανοιχτής κοινωνίας και γι’ αυτό ψηφίζουμε το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου». Τόνισε όμως παράλληλα πως «ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου είναι μία ενιαία και συνεκτική στάση».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εγκάλεσε την κυβέρνηση σημειώνοντας πως για το συγκεκριμένο νομοθέτημα «η Ν.Δ δεν προχώρησε σε έναν ειλικρινή διάλογο με την κοινωνία. Έμεινε σταθερή σε υποδείξεις από ψηλά». Σημείωσε πως «ο πρωθυπουργός θέλει να εμφανίζεται σαν μεταρρυθμιστής» όμως στο πρόσφατο παρελθόν «δεν ψήφισε ούτε το σχέδιο νόμου για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, ούτε τις διατάξεις που έδιναν δικαίωμα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια». Επισημαίνοντας συνολικά πως «η αμφιταλάντευση της Ν.Δ δημιούργησε προβλήματα στον κοινωνικό διάλογο».

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε τον Μάκη Βορίδη. Λέγοντας πως «ο υπουργός Επικρατείας ο αν’ αυτού του κ.Μητσοτάκη στην Βουλή θεωρεί πως το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό» όμως «παρόλα αυτά η καρέκλα είναι γλυκιά και είναι υπουργός μιας κυβέρνησης που κατά τον ίδιο παραβιάζει το Σύνταγμα».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εστίασε και στην αντίφαση μιας κυβέρνησης που υποδύεται την προοδευτική ενώ έχει δεχθεί ένα «πρωτοφανές ράπισμα της κυβέρνησης από το ψήφισμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου». Αναρωτήθηκε «πώς μπορείτε να περηφανεύεστε για το προοδευτικό σας προφίλ;» και «σε ποιούς κάνετε μαθήματα φιλελευθερισμού;». Σημείωσε μάλιστα πως «η κυβέρνηση της Ν.Δ και του κ.Μητσοτάκη εκθέτει την χώρα» αφού «την παρέα του κ.Μητσοτάκη καταδίκασε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιου» και όχι την Ελλάδα. Μάλιστα επισήμανε ότι «οι φιλελεύθεροι στους οποίους μετέχει το κόμμα του Μακρόν πρότεινε αυτό το ψήφισμα» και «μόνο η ακροδεξιά και το Λαϊκό Κόμμα δεν το στήριξε»

Σχετικά Άρθρα