Μιχαηλίδου:”Από τον Μάρτιο κανένας Έλληνας χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη στον δημόσιο τομέα”

 Μιχαηλίδου:”Από τον Μάρτιο κανένας Έλληνας χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη στον δημόσιο τομέα”

Από 1ης Μαρτίου δεν θα υπάρχει Έλληνας ο οποίος να μην έχει ιατροφαρμακευτική κάλυψη στον δημόσιο τομέα, τόνισε η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Όλοι οι Έλληνες θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη στα δημόσια νοσοκομεία και θα μπορούν να συνταγογραφούνται και για συνταγές εκτέλεσης στα ιδιωτικά φαρμακεία» τόνισε η υπουργός.

Όπως σημείωσε η κα Μιχαηλίδου, επιστρέφουμε στην κανονικότητα που όλοι οι Έλληνες έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ανεξαρτήτως του αν έχουν πληρώσει ή ρυθμίσει τα χρέη τους«Πηγαίνουμε στην προ Covid εποχή όπου οι συμπολίτες μας που δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους ή που δεν πληρώνουν τελείως τα χρέη τους, δεν θα έχουν την κάλυψη σε ιδιώτες γιατρούς» εξήγησε.

«Αυτός που δεν πληρώνει τα χρέη του θα έχει πρόσβαση σε νοσοκομεία, σε υπηρεσίες δημόσιας υγείας, σε συνταγογράφηση που θα μπορεί να εκτελεί σε ιδιωτικά φαρμακεία. Ακόμα και στους ανασφάλιστους πολίτες με αναπηρία και στα παιδιά ανασφάλιστων, θα καλύπτει το κράτος τις ιδιωτικές παροχές για να μπορούν να πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς για την συνταγογράφηση” πρόσθεσε η κα Μιχαηλίδου.

Σχετικά Άρθρα