Καρνέση:Η εμπλοκή της οικογένειας στα Paradise Papers -Μυστήριο με το σπίτι του δράστη

 Καρνέση:Η εμπλοκή της οικογένειας στα Paradise Papers -Μυστήριο με το σπίτι του δράστη

Το όνομα της οικογένειας Καρνέση αναφέρεται στα Paradise Papers. Όπως αποκαλύπτεται, τα μέλη της οικογένειας που βρίσκονται στην επίμαχη λίστα είναι ο Αντώνης Βλασσάκης και η Μαρία Λαδά, δηλαδή η Μαρία Καρνέση – Λαδά ενώ και το όνομα της Δέσποινας Καρνέση συνδέεται με ορισμένες εταιρείες.

Σε άλλο σημείο εμφανίζεται άλλη εταιρεία, η prime Shipping Company, όπου αναφέρονται τα ονόματα της Δέσποινας και του Αντώνη Βλασσάκη, ενώ το όνομα της Δέσποινας Βλασσάκη αναφέρεται σε άλλες εταιρείες που συνοδεύονται με το πλοίο Beta Shipping.

Στη λίστα των Paradise Papers αναφέρεται το όνομα της οικογένειας Τσιόντση και συγκεκριμένα η Αγγελική Τσιόντση (γεν. Καρνέση), η αδερφή των Σπύρου, Δέσποινας και Μαρίας, η οποία συμμετέχει στην εταιρεία Ocean Trade LTD με τον Αντώνη Βλασσάκη.

Τα Paradise Papers προέκυψαν μετά από έρευνα δύο Γερμανών δημοσιογράφων, η οποία αφορά τη λίστα ονομάτων και εταιρειών που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους.

Μυστήριο με το σπίτι του δράστη

Στο «κάδρο» των ερευνών της αστυνομίας έχει μπει, σύμφωνα με όσα έχουν πει αυτόπτες μάρτυρες των πυροβολισμών στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, ένα σπίτι στην περιοχή, στο οποίο φέρεται να έμενε ο 76χρονος δράστης τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα, απ’ όσα έγιναν γνωστά, ο 76χρονος φέρεται να είπε στη Μαρία Καρνέση λίγο πριν τη δολοφονήσει, πως «μου παίρνετε το σπίτι», ωστόσο όπως διευκρίνισε η ανακοίνωση της οικογένειας, δεν ανήκε στη δολοφονημένη ιδιοκτήτρια της εταιρείας και στην αδερφή της, Δέσποινα Καρνέση.

Το σπίτι στη Γλυφάδα φέρεται να εξεταζόταν ως το «κίνητρο» για τις εκτελέσεις στη ναυτιλιακή, όμως, σύμφωνα με το Mega, διαπιστώθηκε από την εσωτερική έρευνα της Αστυνομίας ότι ήταν αδρανές και δεν είχε αποδειχθεί η παρουσία του 76χρονου τις προηγούμενες ημέρες.

Υπήρχε εικόνα, όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, πως ο 76χρονος έμενε στο σπίτι από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το πρωί της Δευτέρας αλλά δεν παρουσίασε στοιχεία πρόσφατης διαμονής ατόμου, πόσο μάλλον του φερόμενου ως δράστη των πυροβολισμών.

Ήταν ένα σπίτι αδρανές, άδειο όπου υπήρχαν μόνο κάποια έπιπλα, ενώ σε ό,τι αφορά την προηγούμενη παρουσία του 76χρονου στον χώρο, διαπιστώθηκε πως βρέθηκαν μόνο κάποια παλιά διαβατήριά του.

Φαίνεται πως δεν ήταν το σπίτι που χρησιμοποιούσε ο δράστης στη Γλυφάδα, με τους κατοίκους της περιοχής να κάνουν λόγο μάλιστα πως είχαν πολύ καιρό να τον δουν στο σημείο.

Σχετικά Άρθρα