Έλον Μασκ: Κατηγορείται πως έλαβε χρήματα στο “X” από τρομοκρατικές οργανώσεις

 Έλον Μασκ: Κατηγορείται πως έλαβε χρήματα στο “X” από τρομοκρατικές οργανώσεις

Με βαρύτατες κατηγορίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο Έλον Μασκ, καθώς, σύμφωνα με έρευνα, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που απέκτησε X (πρώην twitter) έλαβε χρήματα από μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων για μηνιαία συνδρομή και παροχή του μπλε σήματος. Το Tech Transparency Project (TTP) διαπίστωσε ότι το Χ είχε δώσει το μπλε σημάδι ελέγχου σε λογαριασμούς που συνδέονται μεταξύ άλλων με μέλη της Χεζμπολάχ.

Μετά την παραπάνω αναφορά, όπως γράφει το BBC, η πλατφόρμα αφαίρεσε το μπλε τικ από ορισμένους λογαριασμούς, ενώ υπεραμύνθηκε της ασφάλειάς του, χαρακτηρίζοντάς τη “στιβαρή”.

Το TTP ανέφερε ότι ένας λογαριασμός που διαχειρίζεται ο Ανσάρ Αλλάχ, μέλος των Χούθι, είχε πληρώσει επίσης για το μπλε τικ. Πλέον έχει αφαιρεθεί, ενώ ο λογαριασμός έχει πάνω από 23.000 ακόλουθους.

Με ανάρτηση στο X, η ομάδα της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια έγραψε ότι η διαδικασία συνδρομής της “τηρούσε τις νομικές υποχρεώσεις” και ελέγχθηκε ανεξάρτητα από τους παρόχους πληρωμών της X.

Το TTP απάντησε στην ανάρτηση λέγοντας, παρόλο που ορισμένοι από τους οργανισμούς δεν κατονομάζονταν στον κατάλογο κυρώσεων των ΗΠΑ, ανήκαν σε οντότητες που υπόκεινται σε αμερικανικές κυρώσεις.

Σχετικά Άρθρα