Αρνείται να καταθέσει ο Αγοραστός στην εξεταστική για τα Τέμπη

 Αρνείται να καταθέσει ο Αγοραστός στην εξεταστική για τα Τέμπη

Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για “τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό”, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αρνείται να καταθέσει στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών ο τέως περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής που έχει ως κατηγορούμενος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε σχέση με το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας.

«Αρνούμαι κάθε εις βάρος μου κατηγορία που είναι απόρροια παραπλάνησης» είπε και τόνισε πως η περιφέρεια «παρείχε αποκλειστικά και μόνο υποστηρικτική βοήθεια, ενήργησε ως όφειλε να πράξει χωρίς πρωτοβουλία ενεργειών».

Ουσιαστικά χωρίς να κατονομάζει αποποιείται των ευθυνών του ρίχνοντας το βάρος των αποφάσεων στο συντονιστικό κέντρο που συγκροτήθηκε μετά την τραγωδία.

Όλα τα κόμματα αναγνώρισαν στον κ. Αγοραστό να μην καταθέσει λόγω του δικαιώματος της σιωπής, με τον Βασίλη Κόκκαλη να επισημαίνει πως το μόνο που ήθελε να μάθει η επιτροπή ήταν ποιος έδωσε την εντολή, ενώ η Μιλένα Αποστολάκη σχολίασε με νόημα: «Κρίμα που επικαλείται αυτό το δικαίωμα, κρίμα που δεν τον καλέσαμε νωρίτερα».

Τα βλέμματα, πλέον, στρέφονται στην αυριανή διαδικασία, όπου θα αποσαφηνιστεί αν η πλειοψηφία θα ανάψει το «πράσινο» φως για την κλήση κρίσιμων μαρτύρων, όπως ο κ. Τριαντόπουλος, ο κ. Τσαλίδης, ο κ. Σπηλιόπουλος, ο κ. Γενιδούνιας κλπ.

Η σημερινή διαδικασία συνεχίζεται με την κατάθεση του εκπροσώπου της κοινοπραξίας ALSTOM, κ. Καραβάκη.

Σχετικά Άρθρα