Σπύρος Καρνέσης:Το προφητικό ιδιόχειρο σημείωμα και η διαμάχη της οικογένειας

 Σπύρος Καρνέσης:Το προφητικό ιδιόχειρο σημείωμα και η διαμάχη της οικογένειας

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει το μακελειό στη Γλυφάδα από τον 76χρονο Αιγύπτιο Αριστείδη Αντέλ Ελ Μπουράι ή Άρη, που είχε απολυθεί από τη ναυτιλιακή εταιρεία όπου εργαζόταν επί δεκαετίες, οδηγώντας στον θάνατο τρεις ανθρώπους, προτού αυτοκτονήσει. Ενώ οι Αρχές αναζητούν τα κίνητρα του δράστη, νέα στοιχεία έρχονται στο φως γύρω από τη διαμάχη για την αμύθητη περιουσία της οικογένειας Καρνέση, η οποία τους οδήγησε μέχρι τα δικαστήρια.

Ένα χρόνο πριν από το μακελειό, η ενδοοικογενειακή διαμάχη τους για το μοίρασμα των κερδών είχε πάρει τη δικαστική οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρία Καρνέση, που βρήκε τραγικό θάνατο στα 77 της χρόνια, και η 79χρονη αδελφή της, Δέσποινα, μαζί με τον σύζυγό της Αντώνη Βλασσάκη, που επίσης έπεσε νεκρός, είχαν καταθέσει αγωγή κατά του Σπύρου Καρνέση, προέδρου της European Navigation.

Στην αγωγή αυτή οι δύο αδελφές κατηγορούσαν τον αδελφό τους ότι μετακίνησε το ποσό των 325,25 εκατομμυρίων δολαρίων από κοινό λογαριασμό σε λογαριασμό δικής του εταιρείας.

Το ιδιόχειρο σημείωμα του Σπύρου Καρνέση, όπως αυτό γράφτηκε στο πλαίσιο ενός οικογενειακού συμβουλίου το 1994, αναφέρεται στο μέλλον της εταιρείας και την ανάγκη η οικογένεια να παραμείνει επικεντρωμένη σε όσα έχει καταφέρει και να μην παρασυρθεί από την απληστία.

Το ιδιόχειρο σημείωμα συντάχθηκε στις 21 Μαΐου 1994 και συμφωνήθηκε από τους υπόλοιπους μετόχους του ομίλου. Ο λόγος της συμφωνίας ήταν για να διαχωρίσουν τα φορτηγά πλοία από τα πετρελαιοφόρα.

Τα λόγια όμως του Σπύρου Καρνέση αποδείχτηκαν προφητικά για τη διαμάχη που ξέσπασε στην οικογένεια τα επόμενα χρόνια.

«Αναλογισθείτε σε τι μέρος καθόμαστε και κάνουμε αυτό το Συμβούλιο. Αναλογισθείτε τους μισθούς που παίρνουμε, τα μεγέθη διανομής κερδών, τα σπίτια που ζούμε, τα εξοχικά μας, τα κότερα, τον τρόπο ζωής μας και επίσης αναλογισθείτε πώς ήμασταν πριν 20 χρόνια», ανέφερε ο Σπύρος Καρνέσης.

«Και τότε πείτε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θεό που μας χαρίζει ακόμη το μεγαλύτερο αγαθό, την υγείαν (πρέπει να την κρατήσουμε όσο μπορούμε). Μας χαρίζει πληθώρα χρημάτων, που πράγματι δεν ξέρουμε πού να τα ξοδέψουμε», συνέχισε.

«Όλοι μας ας αναλογισθούμε ότι το επόμενο στάδιο μετά από εδώ θέλει μεγάλη προσοχή, σύνεση και αυτοκριτική, διότι είναι ακριβώς το στάδιο που επειδή τα έχουμε όλα και τόσο πλούσια, ούτε ο Θεός, ούτε η συνείδησή μας δεν μας επιτρέπει να έχουμε παράπονο, διότι, αν μετά από όλα αυτά έχουμε παράπονο, είναι τόσο άδικο που μπορεί να μας οδηγήσει σε ζημία της εταιρίας ή και χειρότερο, της υγείας μας», κατέληξε.

Η μισθοδοσία

Στο ίδιο αποκαλυπτικό έγγραφο αποκαλύπτεται και η μισθοδοσία που περιλαμβάνει τα ποσά που δεν πάνε για νέες επενδύσεις για τον Σπύρο Καρνέση είναι στο 10% και για τις αδερφές του στο 5%

  • Σ. ΚΑΡΝΕΣΗΣ: 10%
  • Ρ. ΚΑΡΝΕΣΗΣ:10%
  • Δ. ΚΑΡΝΕΣΗ: 5%
  • Α. ΒΛΑΣΑΚΗΣ: 3%
  • Μ. ΚΑΡΝΕΣΗ: 5%
  • ΚΙΚΗ ΚΑΡΝΕΣΗ: 1%
  • ΕΛΕΥΘ. ΚΑΡΝΕΣΗ1%
  • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΝ: 3%

Σχετικά Άρθρα