Σκέρτσος: “Δεν θα δεχτούμε κλειστούς δρόμους – Επαρκείς οι απαντήσεις Καραμανλή για τα Τέμπη”

 Σκέρτσος: “Δεν θα δεχτούμε κλειστούς δρόμους – Επαρκείς οι απαντήσεις Καραμανλή για τα Τέμπη”

Η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στον αγροτικό κόσμο με ουσιαστικές παρεμβάσεις ωστόσο δεν θα δεχτεί κλειστούς δρόμους διεμήνυσε ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Ο κ. Σκέρτσος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Open αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση της αντιπροσωπείας των αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου τόνισε πως έγινε ακόμα ένα βήμα αποκλιμάκωσης, ύστερα από τακτικές διαβουλεύσεις προκειμένου να ενισχυθούν σημαντικά.

«Η κυβέρνηση είναι πάντα δίπλα στον αγροτικό κόσμο και με ουσιαστικές παρεμβάσεις που κάνει και με πρόσθετα χρήματα που δίνει», σημείωσε ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος και συνέχισε: «Ωστόσο, δεν μπορούμε να δώσουμε ρεύμα με τιμή κάτω του κόστους παραγωγής. Οι επιστροφές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κοστίζει χρήματα, για τα προηγούμενα δύο χρόνια δαπανήθηκαν 85 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε να ακούσουμε τη φωνή των αγροτών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, μετά τον ουσιαστικό διάλογο που έγινε χθες. Θέλουμε να βρούμε λύσεις και ακούμε κάθε εύλογο αίτημα».

«Δεν θα δεχτούμε κλειστούς δρόμους»

Κάνουμε ό,τι είναι δημοσιονομικά ανεκτό, προκειμένου να στηρίξουμε τους αγρότες. Η Ελλάδα πρέπει να δημιουργεί μικρά πλεονάσματα, ώστε να μην εισέλθουμε ξανά σε περιπέτειες πρόσθεσε ο Υπουργός Επικρατείας και ξεκαθάρισε επίσης πως η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί κλειστούς δρόμους. «Είμαστε σε αναμονή των αποφάσεών τους. Είμαστε δίπλα τους και το έχουμε δείξει. Ωστόσο κλειστούς δρόμους δεν θα δεχτούμε» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος.

Δεν θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος αναφέρθηκε επίσης και στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί κομματική πειθαρχία στην ψήφιση του υπογραμμίζοντας πως δεν απειλείται η συνοχή και η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας. «Είμαστε ένα βήμα κοντά για να κατακτήσουμε περισσότερα δικαιώματα. Είμαστε μια κυβέρνηση που δίνουμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Αυτή είναι η βασική μας κατεύθυνση. Στη Νέα Δημοκρατία δεν θα εποβληθεί κομματική πειθαρχία. Προηγήθηκε το προηγούμενο διάστημα ένας παραγωγικός διάλογος. Η συνοχή μας δεν απειλείται σε καμία περίπτωση. Είμαστε ισχυρή παράταξη γιατί διαχειριζόμαστε αυτά τα θέματα με ειρηνικούς όρους. Ο κ. Κασσελάκης απείλησε με κομματική πειθαρχία».

Αναφορικά με τη στάση της Εκκλησίας ο κ. Σκέρτσος τόνισε: «Σεβόμαστε το έργο και την προσφορά της Εκκλησίας. Η Εκκλησία είναι μια ανοιχτή αγκαλιά και υποστηρίζει την αγάπη. Αυτό κάνει και το νομοσχέδιο»

Ο Καραμανλής έδωσε επαρκείς απαντήσεις για τα Τέμπη

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της ανείπωτης τραγωδίας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς κατέθεσε χθες ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, εκφράζοντας την οδύνη του προς τις οικογένειες των θυμάτων. Ο πρώην υπουργός έδωσε πειστικές απαντήσεις, σχολίασε ο κ. Σκέρτσος, αναφερόμενος στο δυστύχημα στα Τέμπη και στην Εξεταστική Επιτροπή που πραγματοποιήθηκε χθες και δήλωσε σίγουρος πως η αλήθεια θα βγει στο φως μιας και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

«Η υπόθεση αυτή είναι συλλογικό τραύμα. Και η κριτική που ασκείται να σέβεται τα συναισθήματα των ανθρώπων. Είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης. Να μην κάνουμε τους  δικαστές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση των σιδηροδρόμων μετά το δυστύχημα και πως υπόθεση θα φτάσει μέχρι το τέλος. Η Εξεταστική θα κάνει τη δουλειά της. Ο κ. Καραμανλής έδωσε επαρκείς απαντήσεις χθες» τόνισε ο κ. Στέρτσος στο OPEN.

Σχετικά Άρθρα