Παρασκήνιο: Ο “απρόβλεπτος” Κασσελάκης θα πάει απόψε και στον Κόκκαλη;

 Παρασκήνιο: Ο “απρόβλεπτος” Κασσελάκης θα πάει απόψε και στον Κόκκαλη;

Σε αυτό που συμφωνούν όλοι είναι πως με την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη σε μια εκδήλωση για την οποία όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε αρνητικό έως εχθρικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να στρέψει πάνω του τα βλέμματα της επικαιρότητας. Το ερώτημα βέβαια είναι αν υπήρξε και ουσία.

Συνεργάτες του κ. Κασσελάκη σε ένα υπαραισιόδοξο μήνυμα εκτιμούν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε, χωρίς καν να τοποθετηθεί απάντησή στο ερώτημά για το «ποιος απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη» που ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης της Εφημερίδας των Συντακτών: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος».

Ασφαλώς αυτό μένει να αποδειχτεί ειδικά όταν οι δημοσκοπισκές τάσεις τον τοποθετούν χαμηλά να παλεύει για τη δεύτερη θέση με το ΠΑΣΟΚ.

  • Οι ευρωεκλογές αποτελούν ένα μεγάλο στοίχημα και προνομιακό πεδίο ειδικά τώρα που το κυβερνών κόμμα φαίνεται να “χάνει” με ανοιχτά μέτωπα το αγροτικό, τον γάμο ομοφύλων αλλά και το σχέδιο νόμου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Το ερώτημα είναι βέβαια που θα κατευθυνθούν πολιτικά οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι και αν τελικά επιλέξουν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους ή να απέχουν από την κάλπη. Ούτως ή άλλως πάντως οι Ευρωεκλογές παραδοσιακά προσφέρονται για ψήφο διαμαρτυρίας.

Στο εσωκομματικό πεδίο είναι επίσης γεγονός ότι στην εκδήλωση δεν εμφανίστηκε κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σχεδόν κανένα στέλεχος πλην της τάσης Τεμπονέρα. Και μιας και ο λόγος για τον Νίκο Τεμπονέρα ο οποίος συμμετείχε στο πάνελ της Εφημερίδας των Συντακτών με την Έφη Αχτσιόγλου (Νέα Αριστερά) και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ), το ερώτημα είναι αν τελικά απεκδύθηκε τον ρόλο του δελφίνου που του προσάπτουν από την πλευρά του πεορδρικού περιβάλλοντος στον ΣΥΡΙΖΑ;

  • Ο κ. Τεμπονέρας τόσο ο ίδιος από βήματος όσο και στελέχη με τα οποία συναπαρτίζει το Δίκτυο Εναλλακτικής Κοινωνικής Αριστεράς επισημαίνουν πως η παρουσία Κασσελάκη απόδειξε την αναγκαιότητα να προχωρήσει η συζήτηση για προοδευτικές συνεργασίες από κάτω προς τα πάνω.

Οι θέσεις του στελέχους του κόμματος είναι γνωστές και όσοι τον γνωρίζουν ουδείς πιστεύει ότι δεν θα συνεχίσει να ασκεί κριτική και να επισημαίνει την ανάγκη μια ευρύτερης προοδευτικής συνεννόησης.

Όσοι βρίσκονται κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη υποστηρίζουν επίσης ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ένα μήνυμα… ανωτερότητας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος επίσης επιχείρησε το προηγούμενο διάστημα να απαξιώσει την εν λόγω εκδήλωση. Ασφαλώς ο στόχος είναι οι… ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έχουν μετακομίσει το τελευταίο διάστημα προς το ΠΑΣΟΚ.

  • Αλήθεια πολιτική είναι επίσης ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει ένα πολιτικό σπριντ ενόψει του Συνεδρίου. Οι περιφερειακές συνεδριάσεις και οι εκδηλώσεις εντείνονται ενώ ζητήματα αν η ψηφοφορία για τους σύνεδρους το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στις Οργανώσεις Μελών θα γίνει αποκλειστικώς διά ζώσης ή και ηλεκτρονικώς θα επιλυθούν εντός της ημέρας (συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία).

… ο όρος πάντως “απρόβλεπτος” που τόσο πολύ όπως φαίνεται επιθυμεί με τις κινήσεις του να αποκτήσει ο κ. Κασσελάκης δεν αποκλείεται τελικά να τους αποδοθεί και “επίσημως” απόψε αν όπως λένε οι φήμες αποφασίσει να εμφανιστεί και στην εκδήλωση για την παρουσίαση του κόμματος “ΚΟΣΜΟΣ” του Πέτρου Κόκκαλη.

Σχετικά Άρθρα