Οι αντάρτες Χούθι έχουν προκαλέσει πανικό σε όλη τη Βρετανία – Φόβος να ξεμείνει από τσάι…

 Οι αντάρτες Χούθι έχουν προκαλέσει πανικό σε όλη τη Βρετανία – Φόβος να ξεμείνει από τσάι…

Τις προμήθειες τσαγιού, σε καθημερινή βάση, παρακολουθεί ένας από τους πιο γνωστούς παρασκευαστές στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι εισαγωγές φαίνεται να βρίσκονται σε μια «κρίσιμη περίοδο».

Η Tetley Tea, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τσαγιού της χώρας, δήλωσε ότι οι προμήθειες είναι «πολύ πιο περιορισμένες» απ’ ό,τι θα ήθελε εν μέσω διαταραχών στην Ερυθρά Θάλασσα. Αυτό έρχεται μετά τις προειδοποιήσεις που εξέδωσε το σούπερ μάρκετ Sainsbury’s σχετικά με τη διαθεσιμότητα του μαύρου τσαγιού.

Ωστόσο, η Tetley δήλωσε ότι ελπίζει να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στην κανονική ζήτηση. Όπως ανέφερε, τα τρέχοντα επίπεδα παραγωγής της δεν αλλάζουν, η ποσότητα που είναι σε θέση να κρατήσει σε απόθεμα ως «μαξιλάρι» θα μειωθεί, σε μια κατάσταση που περιέγραψε ως «αρκετά ρευστή».

Η εταιρεία, που ανήκει στην Tata Consumer Products, προμηθεύει τσάι σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο και εξάγει σε όλο τον κόσμο. Όπως δήλωσε στο BBC, είχε εισαγάγει μέτρα τον Δεκέμβριο για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού.

«Προτεραιότητά μας είναι να διατηρήσουμε τα σταθερά υψηλά επίπεδα υπηρεσιών μας, με βάση την παραγγελθείσα και προβλεπόμενη ζήτηση. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να το επιτυγχάνουμε αυτό, αλλά αναγνωρίζουμε πως πρόκειται για μια κρίσιμη περίοδο που απαιτεί τη συνεχή προσοχή μας», σχολίασε.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της αγοράς Yorkshire Tea δήλωσε επίσης στο BBC: «Δυστυχώς, οι συνεχιζόμενες διαταραχές στη ναυτιλία επηρεάζουν την κατηγορία των ειδών… Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».

Προβλέπουν «χάος» οι καταναλωτές αν μειωθούν οι προμήθειες τσαγιού

Ρεπορτάζ της Daily Mail μεταφέρει την αναστάτωση που προκαλεί στους Βρετανούς το ενδεχόμενο έλλειψης τσαγιού. Ένας καταναλωτής χαρακτήρισε «εφιάλτη» την προοπτική αυτή, παρόλο που εταιρείες λιανεμπορίου δήλωσαν ότι τα προβλήματα είναι «προσωρινά», τονίζοντας πως ο αντίκτυπος στους καταναλωτές είναι «ελάχιστος».

Η MailOnline βρέθηκε σε σουπερμάρκετ στο Λονδίνο και στο Μάντσεστερ, και ενώ τα ράφια ήταν εφοδιασμένα, πολλοί καταναλωτές προβλέπουν «χάος» αν οι προμήθειες μειωθούν.

«Αντιμετωπίζουμε προβλήματα εφοδιασμού που επηρεάζουν την προμήθεια μαύρου τσαγιού. Ζητάμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία και ελπίζουμε να επανέλθει σύντομα η πλήρης προμήθεια», έγραφε μια πινακίδα στο Sainsbury’s.

«Θα ήταν εφιάλτης» αν τελείωνε το τσάι

Σε ένα υποκατάστημα Sainsburys στο Έλθαμ, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, δεν υπήρχαν πινακίδες που να προειδοποιούν για την έλλειψη, αν και υπήρχαν μερικώς άδεια ράφια για μεγαλύτερα κουτιά Yorkshire Tea και PG Tips, καθώς και το τσάι Red Label του Sainsburys.

«Δεν πίνω καφέ ή οτιδήποτε άλλο – μόνο τσάι. Το πίνω από τότε που ήμουν μωρό – η μαμά μου μου το έδινε σε μπουκάλι. Θα ήμουν συντετριμμένος αν τελείωνε. Δεν ξέρω τι άλλο θα πιω», ανέφερε ο 61χρονος Κέβιν Άστον, που πίνει τουλάχιστον 12 φλιτζάνια τσάι την ημέρα.

Η 72χρονη Μέρι Τζόνσον σχολίασε: «Ίσως θα έπρεπε να κάνω απόθεμα αν πρόκειται να ξεμείνουμε από τσάι. Δεν μπορώ χωρίς το πρωινό μου φλιτζάνι, καθώς και το απογευματινό. Δεν γίνεται να ξεμείνουμε από τσάι σε αυτή τη χώρα, καθώς είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία είμαστε γνωστοί. Θα ήταν καταστροφή».

Από την άλλη, η 47χρονη Κάρεν Ρόκχιλ, ανέφερε: «Πίνω πάρα πολύ τσάι – πίνω οκτώ με δώδεκα φλιτζάνια την ημέρα. Δεν έχω παρατηρήσει έλλειψη μέχρι στιγμής, αλλά σίγουρα θα μου έλειπε αν τελείωναν τα καταστήματα. Αυτό θα ήταν εφιάλτης για μένα».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα