Γλυφάδα: “Ο Άρης έβαλε την κάνη στο μάτι της κυρίας Μαρίας και ακούστηκε μπαμ”

 Γλυφάδα: “Ο Άρης έβαλε την κάνη στο μάτι της κυρίας Μαρίας και ακούστηκε μπαμ”

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των εργαζομένων της ναυτιλιακής εταιρείας European Product Carriers οι οποίοι βρίσκονταν στον χώρο των γραφείων όταν ο 76χρονος Αιγύπτιος μπήκε στον χώρο και άρχισε να σπέρνει τον όλεθρο σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους.

Μέσα από τις καταθέσεις των υπαλλήλων ξεδιπλώνεται στιγμή προς στιγμή η τραγωδία αλλά και η αγωνία που βίωσαν οι άνθρωποι για τη ζωή τους. Καθηλωτική είναι η κατάθεση ενός εργαζομένου που φέρνει στο φως το protothema.gr, ο οποίος, μιλώντας στους αστυνομικούς, σημείωσε πως βρισκόταν μπροστά όταν ο 76χρονος δολοφόνησε την Μαρία Καρνέση και αναφέρθηκε στις τελευταίες της στιγμές.

«Η κυρία Μαρία ήρθε προς το γραφείο μου και προσπάθησε να καλυφθεί και αυτή και τότε πλησίασε ο Άρης. Επειδή ήμουν και εγώ εκεί του φώναζα να σταματήσει και πως υπάρχει και άλλος κόσμος. Τότε είδα τον Άρη να βάζει την κάνη της καραμπίνας στο μάτι της κυρίας Μαρίας και ακούστηκε ξανά ένα “μπαμ”. Ο Άρης απομακρύνθηκε από τον χώρο και η κυρία Μαρία προσπάθησε τραυματισμένη να καθίσει σε μία καρέκλα. Εγώ αμέσως σηκώθηκα και έτρεξα να φύγω από τον πρώτο όροφο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κατάθεση του μάρτυρα

«Άκουσα “Βοήθεια καλέστε την αστυνομία”. Τότε κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει γιατί στην αρχή ακούγοντας τα “μπαμ” δεν κατάλαβα ότι ήταν πυροβολισμοί. Μετά είδα την κυρία Μαρία να κατεβαίνει από τον 2ο όροφο και να έρχεται προς τον χώρο των δικών μας γραφείων. Είδα ότι στην αριστερή πλευρά του στήθους της είχε αίματα. Μόλις μπήκε στα γραφεία μας, ο Αντώνης Βλασσάκης έκλεισε την πόρτα που χωρίζει τον χώρο από τις σκάλες.

Αμέσως μετά όμως, από τη δεύτερη είσοδο που υπάρχει λίγα μέτρα πιο δίπλα, μπήκε ο Άρης με καραμπίνα στο χέρι. Ο Άρης είναι υπάλληλος της εταιρείας και με την οικογένεια Καρνέση νομίζω ότι τους συνέδεε κάποια σχέση. 

Για την ακρίβεια νομίζω ότι η μητέρα του κυρίου Σπύρου του ιδιοκτήτη είχε βαφτίσει τον Άρη. Ο Άρης σκεφτείτε ότι τώρα ήταν πάνω από 70 ετών και νομίζω ότι είναι Αιγύπτιος. Η θέση του Άρη στην εταιρεία δεν ήταν εδώ στα κεντρικά γραφεία. Πιο πολύ απασχολούνταν σε ένα ιδιωτικό νησί που έχει η οικογένεια αλλά όποτε ερχόταν στην Αθήνα νομίζω πως έμενε σε ένα διαμέρισμα της εταιρείας εδώ στη Γλυφάδα.

Για να συνεχίσω σε αυτό που σας περιέγραφα, μόλις λοιπόν μπήκε πυροβόλησε τον Αντώνη και τότε εγώ επειδή φοβήθηκα κρύφτηκα κάτω από το γραφείο μου. Συνέχισαν να ακούω πυροβολισμούς και άκουσα τον Άρη να λέει “ποιος είναι αυτός που θα με βγάλει εμένα από το σπίτι”. Η κυρία Μαρία ήρθε προς το γραφείο μου και προσπάθησε να καλυφθεί και αυτή και τότε πλησίασε ο Άρης. 

Επειδή ήμουν και εγώ εκεί του φώναζα να σταματήσει και πως υπάρχει και άλλος κόσμος. Τότε είδα τον Άρη να βάζει την κάνη της καραμπίνας στο μάτι της κυρίας Μαρίας και ακούστηκε ξανά ένα “μπαμ”. Ο Άρης απομακρύνθηκε από τον χώρο και η κυρία Μαρία προσπάθησε τραυματισμένη να καθίσει σε μία καρέκλα. Εγώ αμέσως σηκώθηκα και έτρεξα να φύγω από τον πρώτο όροφο».

Ο Αιγύπτιος επιστάτης «δεν ήταν ένας απλός υπάλληλος»

Νέα στοιχεία στην υπόθεση του μακελειού της Γλυφάδας αμφισβητούν τις πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια που οδήγησαν τον Αιγύπτιο να δολοφονήσει τρεις ανθρώπους και μετά να αυτοκτονήσει. Έγγραφα του Κτηματολογίου, τραπεζικά παραστατικά, οι δικογραφίες στο πλαίσιο της αντιδικίας για οικονομικές διαφορές που είχαν οι αδελφές Καρνέση, Μαρία και Δέσποινα με τον αδελφό τους και ιδρυτή της εταιρείας Σπύρο Καρνέση δείχνουν ότι ο Άρης δεν δολοφόνησε τρία άτομα γιατί τον είχαν απολύσει ξαφνικά ούτε και γιατί του έκαναν έξωση από το διαμέρισμα στο οποίο κατοικούσε.

Η Αστυνομία σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες που είχε συλλέξει σχημάτισε την εικόνα αυτή όμως όσο προχωράει η έρευνα αλλάζουν τα δεδομένα.

Όπως επεσήμαναν στο protothema.gr άνθρωποι που κινούνται στο επιχειρηματικό περιβάλλον της οικογένειας και έχουν εικόνα «ο Άρης δεν ήταν ένας απλός υπάλληλος. Ήταν έμπιστος του Σπύρου Καρνέση». Οι ίδιοι άνθρωποι πρόσθεταν πως «το ό,τι τον είχαν διορίσει μέλος στο διοικητικό συμβούλιο δύο εταιρειών μεταξύ των οποίων η μονοβάπορη Carriager Shipping Inc στην οποία ανήκει το “Elka Glory” δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στη ναυτιλία. 

Οι πλοιοκτήτες συνηθίζουν να συμπληρώνουν τα ΔΣ των εταιρειών τους με ανθρώπους εμπιστοσύνης οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο. Απλώς είναι σίγουροι οι πλοιοκτήτες ότι δεν θα διαρρεύσει τίποτα από όσα λέγονται και γίνονται στα Συμβούλια».

«Το διαμέρισμα στο οποίο έμενε ο Άρης ανήκει στον Σπύρο Καρνέση, αυτό ξέραμε. Ήταν το πρώτο διαμέρισμα που είχε αγοράσει πριν πολλά χρόνια όταν αποφάσισε να μείνει στη Γλυφάδα αφού εκεί ήταν η έδρα της εταιρείας. Για ένα διάστημα έμενε εκεί και η μητέρα του η Ελευθερία» συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές ενώ όπως σημειώνουν για τον Αιγύπτιο επιστάτη «όταν απολύθηκε από τη ναυτιλιακή εταιρεία τον προσέλαβε ο Σπύρος Καρνέσης οπότε… δεν έμεινε στον δρόμο».

Από τις έρευνες έχει προκύψει ότι ο 76χρονος είχε τραπεζικό λογαριασμό με συνδικαιούχο την αδελφή του στην τράπεζα Citibank στο υποκατάστημα στην Ελβετία. Μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού διακινήθηκε ποσό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Σήμερα στον λογαριασμό υπάρχουν μόλις 1.500 ευρώ. 

Να σημειωθεί ότι στην ίδια τράπεζα υπήρχαν εταιρικοί λογαριασμοί των ναυτιλιακών επιχειρήσεων της οικογένειας Καρνέση. Ο Αιγύπτιος είχε, επίσης, λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα ύψους 500.000 ευρώ. Σε αυτόν τον λογαριασμό μπήκαν και τα χρήματα που εισέπραξε ως αποζημίωση, μετά την απόλυσή του.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά Άρθρα