Ένταση στην ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Επανέφερε το δημοψήφισμα ο Κασσελάκης- Αποχώρησαν Φλαμπουράρης,Νοτοπούλου- Ποιες εκλογές αναβάλλονται

 Ένταση στην ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Επανέφερε το δημοψήφισμα ο Κασσελάκης- Αποχώρησαν Φλαμπουράρης,Νοτοπούλου- Ποιες εκλογές αναβάλλονται

Ένταση επικράτησε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ όταν στελέχη διαφώνησαν με την πρόταση Κασσελάκη για εκλογή συνέδρων με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Μάλιστα, τα πράγματα έφτασαν στα άκρα με τις αποχωρήσεις της Κατερίνας Νοτοπούλου και του Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος κατήγγειλε τον Στέφανο Κασσελάκη για αυταρχική συμπεριφορά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνδέθηκε κάποια στιγμή με το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο και αρχικά, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για όποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίσει το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Στη συζήτηση για την εκλογική διαδικασία που βρίσκεται στον αέρα τρεις ημέρες πριν από τις κάλπες, για την εκλογή των νομαρχιακών και οργανώσεων μελών σε όλη την Ελλάδα, ο κ. Κασσελάκης επέμεινε στη θέση του για το υβριδικό μοντέλο και έριξε και πάλι στο τραπέζι το όπλο του δημοψηφίσματος: «Άμα δεν γίνει δεκτή η εισήγησή μου, θα πάμε σε δημοψήφισμα».

Οι ενστάσεις που υπήρξαν για το αδιάβλητο της διαδικασίας ήταν οι αναμενόμενες από την πλευρά των στελεχών και, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε -σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες- καμία διαβεβαίωση ότι μπορεί να εξασφαλιστεί μέσω του isyriza, ο κ. Κασσελάκης επέμεινε και με το ίδιο ύφος φαίνεται να τους είπε «άμα κάποιος διαφωνεί, να σηκωθεί να το πει».

Εκεί φαίνεται να αντέδρασε και ο κατά τα άλλα ήπιος και πάντα ψύχραιμος Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος μαζί με άλλα στελέχη, όπως η Κατερίνα Νοτοπούλου, αποχώρησαν, με τον βετεράνο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει «δεν γίνεται συζήτηση με τέτοιους όρους, είναι αυταρχικός αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς».

  • Σύμφωνα με πληροφορίες του libre υπέρ της πρότασης για ηλεκτρονική ψηφοφορία τάχθηκαν και οι: Όλγα Γεροβασίλη, Γιάννης Ραγκούσης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, διαμήνυσε στην Πολιτική Γραμματεία πως “θα υπάρξουν συνέπειες για όποιον δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια”. Ύστερα από το σχετικό ερώτημα που υπέβαλε ο Γιάννης Ραγκούσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, είπε ότι θα υπάρξουν συνέπειες, για όποιον απέχει ή καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Θέλω να ξέρω τι θα γίνει αύριο σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής είτε απέχει από την ψηφοφορία, είτε καταψηφίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι πρόκειται για αξιακό θέμα, χαρακτήρισε προνόμιο του αρχηγού την επιβολή των όποιων μέτρων, ωστόσο δεν έκανε πουθενά λόγο περί διαγραφών.

Αναβλήθηκαν οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για Συντονιστικά και Νομαρχιακές

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία η εισήγηση του Προέδρου στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μετάθεση για 2 εβδομάδες μετά το Συνέδριο των εσωκομματικών εκλογών για Ν.Ε και συντονιστικά Ο.Μ. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι δυνατή η διεξαγωγή τους τόσο με φυσική παρουσία όσο και ψηφιακά.

Το Σαββατοκύριακο θα γίνουν μόνο οι εκλογές για την ανάδειξη των Συνέδρων.

Στόχος είναι οι εκλογές για τα Όργανα να διεξαχθούν δύο εβδομάδες μετά το Συνέδριο, υβριδικά, δηλαδή και ηλεκτρονικά αλλά και με φυσική παρουσία.

Ραγκούσης: Πολύ αρνητική εξέλιξη η πρόταση αναβολής των εκλογών των οργάνων

Το μέλος της ΠΓ, Γιάννης Ραγκούσης, εναντιώθηκε στην πρόταση Κασσελάκη, μιλώντας για «πολύ αρνητική εξέλιξη».

Ειδικότερα, στην τοποθέτησή του ανέφερε πως «η πρόταση αναβολής των εκλογών των οργάνων είναι μία πολύ αρνητική εξέλιξη» καθώς «είναι μια πολύ κακή εικόνα για το κόμμα να αναβάλει εκλογές πανελλήνιας κλίμακας, μόλις 3 μέρες πριν από την πραγματοποίησή τους». Τόνισε ότι ο ίδιος είναι «υπέρ της διεξαγωγής και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα είναι αδιάβλητες». Αν την τελευταία στιγμή, σημείωσε, «ληφθεί απόφαση αναβολής, τότε θα πρέπει να ζητηθεί συγγνώμη από τα χιλιάδες μέλη και στελέχη σε όλη την Ελλάδα, που έκαναν τα αδύνατα δυνατά να ανταποκριθούν σε προθεσμίες που είχαν τεθεί αλλά που δυστυχώς, τελικά δεν θα ισχύσουν».

«Οι επιπτώσεις της αναβολής εκλογής νέων οργάνων για ένα μήνα θα είναι σοβαρές. Ουσιαστικά θα χάσουμε ένα μήνα από τους τέσσερις που έχουμε πριν από τις ευρωεκλογές όπου η ραχοκοκαλιά του κόμματος σε όλη την Ελλάδα, θα είναι σε μια κατάσταση εξαιρετικά προβληματική» κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα