ΕΚΠΑ: Σάλος με το κατέβασμα του σέρβερ στις εξετάσεις -“Δεν έχω σχέση” απαντά ο αντιπρύτανης

 ΕΚΠΑ: Σάλος με το κατέβασμα του σέρβερ στις εξετάσεις -“Δεν έχω σχέση” απαντά ο αντιπρύτανης

«Ενημερώθηκα ότι ο συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ κ. Βαϊνάς, δήλωσε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή σήμερα ότι εγώ «κατέβασα» τον server του Πανεπιστημίου τη Δευτέρα το πρωί. Αυτό είναι προδήλως ψευδές και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα», αναφέρει σε δήλωση του ο Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, απαντώντας σε όσα δήλωσε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Παντελής Βαϊνάς.

Στην δήλωση του ο Αντιπρύτανης επισημαίνει ότι «Αντίθετα εγώ είμαι αυτός που έχω αναλάβει το συντονισμό της υλοποίησης των εξ αποστάσεως εξετάσεων στο ΕΚΠΑ. Επιπλέον, εγώ είμαι αυτός που έχω αναλάβει με εντολή του Πρύτανη τη διενέργεια της ΕΔΕ. Αυτό που έγινε με τον server το έχω ήδη χαρακτηρίσει ως δολιοφθορά και παράνομη ενέργεια σοβαρού βαθμού».

«Αν ο κ. Βαϊνάς δεν ανακαλέσει όσα ανυπόστατα δήλωσε για μένα, είναι αυτονόητο ότι θα προσφύγω στη δικαιοσύνη», καταλήγει στην δήλωση του ο Αντιπρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Ευσταθόπουλος.

Νωρίτερα μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Βαϊνάς έκανε λόγο για «ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου», προσθέτοντας ότι επρόκειτο για μια συμβολική κίνηση, η οποία μάλιστα είχε και την έγκριση του αντιπρύτανη, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο.

«Ζητήσαμε συμβολικά να γίνει διακοπή του server, το ζητήσαμε από τον αντιπρύτανη και έδωσε την έγκρισή του», είπε ο κ. Βαϊνάς.

Η αποκάλυψη αυτή του κ. Βαϊνά γεννά ερωτήματα για τη στάση του αντιπρύτανη, καθώς μετά το περιστατικό με τον server, η διοίκηση του ΕΚΠΑ έδωσε εντολή για ΕΔΕ.

Παράλληλα, τόνισε ότι η κίνηση ήταν πράξη υποστήριξης στον αγώνα των φοιτητών, ενώ εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν θα υπάρξουν «ποτέ μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».

Τέλος, αναφερόμενος στην απόλυση του διοικητικού υπαλλήλου, υπογράμμισε πως «απολύθηκε ο αδύναμος κρίκος, ένας συνδικαλιστής με 19 χρόνια στη δουλειά».

Σχετικά Άρθρα