Αποκάλυψη “βόμβα” ABC:Η Ρωσία θέλει να τοποθετήσει πυρηνικό όπλο στο Διάστημα -Συναγερμός στις ΗΠΑ

 Αποκάλυψη “βόμβα” ABC:Η Ρωσία θέλει να τοποθετήσει πυρηνικό όπλο στο Διάστημα -Συναγερμός στις ΗΠΑ

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το ζήτημα που προκάλεσε νωρίτερα τον συναγερμό στις ΗΠΑ, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ρωσική εμπλοκή που μπορεί να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters, ο συναγερμός αυτός σχετίζεται με τη δραστηριότητα της Ρωσίας στο Διάστημα.

Το ABC News, από τη μεριά του, έδωσε περαιτέρω πληροφορίες από δικές του πηγές, γράφοντας ότι η προειδοποίηση για «απειλή εθνικής ασφάλειας» αφορά τη Ρωσία, που θέλει να τοποθετήσει πυρηνικό όπλο στο Διάστημα.

Κατά το ABC, αυτό δεν αφορά τη ρίψη πυρηνικού όπλου στη Γη, αλλά μάλλον την πιθανή χρήση του εναντίον δορυφόρων.

Νωρίτερα, σήμερα (14.02.2024), ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τέρνερ έστειλε στο Κογκρέσο μια επιστολή τονίζοντας πως το επείγον ζήτημα «σχετίζεται με μια αποσταθεροποιητική ξένη στρατιωτική ικανότητα», ζητώντας από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν άμεση έγκριση για να ενημερωθεί το Κογκρέσο για ένα “εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα”.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, επρόκειτο για ρωσική εμπλοκή σε κάποιο θέμα που θα φέρει αποσταθεροποίηση στις ΗΠΑ, ενώ τουρκικά μέσα έκαναν λόγο για «μυστικό όπλο της Ρωσίας». Αμερικανός αξιωματούχος μίλησε για «μια άκρως ανησυχητική και αποσταθεροποιητική» στρατιωτική ικανότητα της Ρωσίας «για την οποία ενημερωθήκαμε πρόσφατα», όπως μεταδίδει το CNNi.

Σχετικά Άρθρα