Ανδρουλάκης: “Βαθιά αρνητική εξέλιξη” η πώληση F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία

 Ανδρουλάκης: “Βαθιά αρνητική εξέλιξη” η πώληση F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία

ΣΥΝΕΔΡΙAΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ως «βαθιά αρνητική εξέλιξη» χαρακτήρισε την πώληση των F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι αυτή η συμφωνία «επιτρέπει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συνεχίζει τις αποσταθεροποιητικές πρακτικές». Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή με τον δήμαρχο της κατεχόμενης Μόρφου, Βίκτωρα Χατζηαβραάμ.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του πως «το ΠΑΣΟΚ μένει σταθερά προσηλωμένο στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ».

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά το πρόβλημα με τους μόνιμους παράνομους εποικισμούς, που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Θεωρούμε ότι είναι μία απαράδεκτη κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό σας. Θεωρούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες ώστε επιτέλους αυτό το τεράστιο εθνικό ζήτημα που αφορά την ευρύτερη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, να βρει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση».

Από την πλευρά του, ο Βίκτωρας Χατζηαβραάμ περιέγραψε μεταξύ άλλων ότι «το status quo που υπήρχε, δεν είναι το ίδιο με το σημερινό».

«Κάποια πράγματα έχουν αλλάξει», ανέφερε και συνέχισε: «Όπως έχετε πει, οι έποικοι που άρχισαν να παντρεύονται Τουρκοκύπριες, θέλουν να αποκτήσουν κυπριακή υπηκοότητα. Άρα τα προβλήματα συνεχίζονται. Πέραν του γεγονότος ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού ως προς το περιουσιακό».

«Μας ζητείται ουσιαστικά να δεχθούμε ότι ο χρήστης λόγω πιθανής επένδυσης σε έναν χώρο, θα τον δικαιούται περισσότερο απ’ ό,τι ο μόνιμος ιδιοκτήτης. Άρα, υπάρχουν τεράστια προβλήματα μέχρι να φτάσουμε επιτέλους σε μια λύση στη βάση των συμφωνημένων στο πλαίσιο του ΟΗΕ», σημείωσε ο κ. Χατζηαβραάμ.

Σχετικά Άρθρα