Βρετανία: Ο Κάρολος επέστρεψε στο Λονδίνο για τις θεραπείες του

 Βρετανία: Ο Κάρολος επέστρεψε στο Λονδίνο για τις θεραπείες του

Επέστρεψε ο Βασιλιάς Κάρολος στο Λονδίνο σήμερα Τρίτη 13/02 για να ξεκινήσει θεραπεία μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο όπως ανέφερε σε έκτακτο δελτίο του το skynews. Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα πέταξαν με ελικόπτερο προς τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ από το ιδιωτικό τους σπίτι στο Σάντριγχαμ το πρωί της Τρίτης.

Από το πρωί της Τρίτης (13.2.2024) το βασιλικό ζεύγος βρίσκεται και πάλι στο Λονδίνο, ώστε ο Κάρολος να υποβληθεί σε θεραπεία για τον καρκίνο. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν με το αυτοκίνητο στο βασιλικό σπίτι Clarence House.

Το βασιλικό ζεύγος έφτασε εν μέσω σφοδρών βροχοπτώσεων στην πρωτεύουσα και ο Κάρολος απαθανατίστηκε να χαιρετά με το χέρι όσους παραβρίσκονταν εκεί.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι ο αρχηγός του κράτους έχει μια «μορφή καρκίνου» και το Σαββατοκύριακο εξέδωσε μια δήλωση επαινώντας «όλες εκείνες τις οργανώσεις που υποστηρίζουν τους καρκινοπαθείς».

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές το είδος του καρκίνου από το οποίο πάσχει ο βασιλιάς και όλα δείχνουν πως το Παλάτι δεν πρόκειται να προχωρήσει προς το παρόν σε περαιτέρω αποκαλύψεις. Ο Κάρολος έχει αναβάλει όλα τα δημόσια καθήκοντα, όμως συνεχίζει τα συνταγματικά καθήκοντα σε σχέση με τα κόκκινα κουτιά και τα κρατικά έγγραφα του Παλατιού.

Σε συνέντευξη του στην Κύπρο, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, αποκάλυψε στην εκπομπή “Το Πρωινό” του ΑΝΤ1, ότι ο βασιλιάς της Βρετανίας, που έχει επισκεφθεί 8 φορές το μοναστήρι, επικοινώνησε μαζί του μετά από την διάγνωση του προβλήματος υγείας με τον καρκίνο και ζήτησε να τον συμπεριλάβουν οι γέροντες της Μονής στις προσευχές τους.

Σχετικά Άρθρα