Μυστήριο εύρημα σε ζούγκλα της Αφρικής – Βρέθηκαν “εξωγήινα” έντομα που έχουν 200 πόδια το καθένα

 Μυστήριο εύρημα σε ζούγκλα της Αφρικής – Βρέθηκαν “εξωγήινα” έντομα που έχουν 200 πόδια το καθένα

Ερευνητές ανακάλυψαν πρόσφατα ένα νέο γένος και πέντε νέα είδη μυριάποδων στις απομακρυσμένες ζούγκλες της Τανζανίας στη νοτιοανατολική Αφρική. Τα έντομα αυτά ανακαλύφθηκαν στα πλαίσια μελέτης για την ανάπτυξη δέντρων και αμπέλων στα βουνά Udzungwa στην Τανζανία, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Sunshine Coast της Αυστραλίας. Όπως γράφει η New York Post, μεταξύ των υπολειμμάτων βιομάζας, μέσα στο μαλακό χώμα, ο καθηγητής του πανεπιστημίου, ο Andy Marshall και η ομάδα του βρήκαν τα μυριάποδα, τα κεφάλια των οποίων περιέγραψε ότι μοιάζουν με χαρακτήρες του Star Wars.

«Καταγράψαμε μυριάποδα όλων των μεγεθών κατά τη διάρκεια της επιτόπιας εργασίας μας για τη μέτρηση της ανάκαμψης των δασών, επειδή είναι σπουδαίοι δείκτες της υγείας τους, αλλά δεν συνειδητοποιήσαμε τη σημασία αυτών των ειδών έως ότου οι ειδικοί αξιολόγησαν τα δείγματά μας».

Τα νέα «εξωγήινα» είδη

Σημείωσε ότι τα νεοανακαλυφθέντα μυριάποδα έχουν μήκος μερικά εκατοστά και περίπου 200 πόδια το καθένα. Οι μεγαλύτεροι εκπρόσωποι του είδους μπορούν να φτάσουν τα 35 εκατοστά, ή σχεδόν 14 ίντσες, σε μήκος. Σύμφωνα με το Τμήμα Διατήρησης του Μιζούρι, το μεγαλύτερο είδος μυριάποδου στη Βόρεια Αμερική έχει περίπου το μισό μήκος και έχει μήκος 15 εκατοστά ή 6 ίντσες.

Ο Marshall τόνισε ότι η εύρεση του νέου γένους και ειδών μυριάποδων υποδεικνύει τους τεράστιους αριθμούς ειδών που μένουν να ανακαλυφθούν. Το νέο γένος ονομάστηκε Udzungwastreptus, ενώ τα πέντε νέα είδη είναι τα Lophostreptus magombera, Attemsostreptus cataractae, Attemsostreptus leptoptilos, Attemsostreptus julostriatus και Udzungwastreptus marianae.

Σχετικά Άρθρα