Κινδυνεύει μέχρι και με απώλεια αγώνα ο Βόλος με την Κηφισιά

 Κινδυνεύει μέχρι και με απώλεια αγώνα ο Βόλος με την Κηφισιά

Η Κηφισιά με καταγγελία που έκανε κατηγορεί τον Αχιλλέα Μπέο για ρατσιστική συμπεριφορά στον ποδοσφαιριστή της Τεττέι, στο πρόσφατο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στην Καισαριανή.

Η νεοφώτιστη ομάδα ανέβασε μάλιστα και βίντεο στο Instagram όπου το αφεντικό του Βόλου μέσα από τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, ακούγεται να λέει «ρε μόνος του έπεσε η μαϊμού».

Τι προβλέπει όμως, ο Πειθαρχικός Κώδικας για ρατσιστική συμπεριφορά, αξιωματούχου ομάδας.

Κατ’ αρχάς πρέπει να τονιστεί ότι για να επιληφθεί της υπόθεσης η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ πρέπει το περιστατικό να έχει γραφτεί είτε στο φύλλο αγώνα, είτε στην έκθεση του παρατηρητή.

Αν αυτό δεν έχει συμβεί, για να προχωρήσει η υπόθεση στα πειθαρχικά όργανα χρειάζεται επέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ ο οποίος σύμφωνα με το άρθρο 27 μπορεί να επέμβει «είτε αυτεπάγγελτα από ίδια γνώση, για γεγονότα ή δηλώσεις που καλύπτονται από τα Μ.Μ.Ε. είτε από στοιχειοθετημένες επώνυμες καταγγελίες».

Εφόσον λοιπόν, η υπόθεση προχωρήσει, είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο, και υπάρξει καταδικαστική απόφαση τότε ο Βόλος κινδυνεύει να χάσει τον αγώνα στα χαρτιά και να του επιβληθεί πρόστιμο και ο Αχιλλέας Μπέος με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από τρεις μήνες μέχρι ένα χρόνο.

Αναλυτικά το άρθρο 18 του Πειθαρχικού Κώδικα αναφέρει τα εξής:

Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα Κώδικα μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει οποιονδήποτε, με τρόπο δυσφημιστικό, εξαιτίας της φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής προελεύσεώς του, ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική, πράξη, θα τιμωρείται:

  • Αν είναι ποδοσφαιριστής με ποινή αποκλεισμού πέντε (5) αγωνιστικών τουλάχιστον και χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ τουλάχιστον.
  • Αν είναι αξιωματούχος ομάδος με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από τρεις (3) μήνες μέχρι έναν (1) χρόνο και χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ τουλάχιστον εφόσον είναι αξιωματούχος ΠΑΕ και δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ αν είναι αξιωματούχος σωματείου
  • Αν είναι θεατής με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, από έξι (6) μήνες μέχρι δύο (2) έτη και η ομάδα του με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ μέχρι τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ εφόσον είναι ΠΑΕ και από πεντακόσια (500) ευρώ έως χίλια (1.000) ευρώ αν είναι σωματείο
  1. α) Εάν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές μίας ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, όπως περιγράφεται στην παρ. 1 του παρόντος, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται, επιπλέον των ποινών της παραγράφου 1,με χρηματική ποινή, η οποία για μεν τις ΠΑΕ ανέρχεται από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως ογδόντα χιλιάδες (80.000) ευρώ, για δε τα σωματεία δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, εκτός της κατά τα άνω απώλειας του αγώνα, η παραπάνω χρηματική ποινή θα διπλασιάζεται και σε περίπτωση νέας (τρίτης) παράβασης, η ομάδα θα υποβιβάζεται
    στην αμέσως κατώτερη κατηγορία στην λήξη του οικείου πρωταθλήματος.

Πηγή: sdna.gr

Σχετικά Άρθρα