Γλυφάδα/Μακελειό: Η κληρονομιά, το σπίτι και η απάντηση της ναυτιλιακής-Μαρτυρίες περιπλέκουν τα κίνητρα του δράστη

 Γλυφάδα/Μακελειό: Η κληρονομιά, το σπίτι και η απάντηση της ναυτιλιακής-Μαρτυρίες περιπλέκουν τα κίνητρα του δράστη

Συνταρακτικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το μακελειό της Γλυφάδας στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας της οικογένειας Καρνέση, με την τριπλή δολοφονία που προκάλεσε ο Αιγύπτιος δράστης, ο οποίος στην συνέχεια αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, στο όνομα του Αιγύπτιου βρέθηκε λογαριασμό σε ελληνικό τράπεζα με 500.000€, ενώ στο όνομα του βρέθηκε και λογαριασμός σε ελβετική τράπεζα, από τον οποίο έχει “περάσει” 1,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, η ναυτιλιακή εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας στα όσα ακούγονται για το σπίτι στο οποίο διέμενε ο δράστης, κατηγορηματικά αρνούμενη πως η εκλιπούσα Μαρία Καρνέση του ζήτησε να αποχωρήσει από αυτό.

Τα… εκατομμύρια του Αιγύπτιου δράστη

Ερωτήματα γεννούν τα στοιχεία που προκύπτουν από την ανάλυση των τραπεζικών λογαριασμών του 76χρονου Αιγύπτιου. Όπως μετέδωσε το Mega, που επικαλείται πληροφορίες από την πλευρά των θυμάτων, ο δράστης διέθετε μαζί με την αδερφή του λογαριασμό στη ελβετική City Bank με καταθέσεις αυτή τη στιγμή μόλις 1.500 ευρώ.

  • Ωστόσο, μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού διακινήθηκαν τεράστια ποσά και συγκεκριμένα 1,5 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι στην ίδια τράπεζα υπήρχαν εταιρικοί λογαριασμοί των ναυτιλιακών επιχειρήσεων της οικογένειας Καρνέση. Παράλληλα, ο 76χρονος διέθετε καταθέσεις 500.000 ευρώ σε ελληνική τράπεζα. Σε αυτόν τον λογαριασμό μπήκαν και τα 50.000 ευρώ που εισέπραξε ως αποζημίωση, μετά την απόλυσή του.

Τα ποσά γεννούν ερωτήματα ως προς την προέλευση και τον σκοπό που διακινήθηκαν, όπως και το γεγονός ότι ο 76χρονος ήταν μέλος ΔΣ εταιρείας μελών της οικογένειας Καρνέση.

Το μυστήριο με την κληρονομιά και το σπίτι που τελικά ανήκει στον Σπύρο Καρνέση

Σύμφωνα με άλλες αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση του μακελειού στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα η μητέρα της οικογένειας Καρνέση, η οποία φέρεται να είχε αφήσει κληρονομιά μεγάλο χρηματικό ποσό στον Αιγύπτιο δράστη, σύμφωνα με καταθέσεις του είχε υποσχεθεί να του γράψει και το σπίτι που διέμενε.

  • Ωστόσο μέχρι το θάνατό της δεν είχε προβεί στις κατάλληλες διαδικασίες. Σύμφωνα με τον Alpha μετά από αυτό ο Αιγύπτιος ζητούσε από την οικογένεια να του γράψουν το σπίτι όπως του είχε τάξει η μητέρα τους, με βάση τα λεγόμενά του, αλλά τα αδέλφια δεν δέχονταν.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία από το κτηματολόγιοτο επίμαχο σπίτι ανήκει στον Σπύρο Καρνέση και όχι στη Μαρία Καρνέση η οποία του έκανε έξωση.

Όπως αναφέρθηκε στον Alpha το συγκεκριμένο σπίτι ήταν το μήλον της έριδος ανάμεσα στο δράστη και στη Μαρία Καρνέση. H έξωση από αυτό το σπίτι φαίνεται πως ήταν η αρχή του τέλους.

Η ανακοίνωση της ναυτιλιακής με τις απαντήσεις για τον Αιγύπτιο και το σπίτι που έμενε

Ανακοίνωση για το τριπλό φονικό από τον Αιγύπτιο στην Γλυφάδα εξέδωσε η ναυτιλιακή εταιρεία European Product Carriers, στην οποία τονίζεται πως ο δράστης είχε απολυθεί έναν χρόνο πριν και είχε αποζημιωθεί με ποσό άνω των 70.000 ευρώ. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, «η πράξη αυτή, ολότελα ανήθικη και εγκληματική, δεν είναι μόνο αποτρόπαια αλλά και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος να δικαιολογηθεί από οιονδήποτε».

Αναφορικά με την σχέση εργασίας που είχε με την εταιρεία η ναυτιλιακή αναφέρει πως «η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρία μας είχε καταγγελθεί την 31.3.2023, δηλαδή σχεδόν πριν από ένα χρόνο και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ». Παράλληλα σημειώνεται πως «ουδέποτε η εταιρία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πόλλω δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ναυτιλιακής:

«Με απερίγραπτη οδύνη χθες, 12 Φεβρουαρίου 2024, η εταιρία μας και όλα τα στελέχη μας βίωσε μια αδιανόητη τραγωδία, στην οποία ένας κοινός δολοφόνος, χωρίς κανένα απολύτως κίνητρο γνωστό σε εμάς, εκτέλεσε την Μαρία Καρνέση, τον Αντώνη Βλασσάκη, ιδιοκτήτες και αφεντικά της εταιρίας μας, καθώς και τον ηρωικό Καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη, πολύτιμο και πιστό συνεργάτη μας για δεκαετίες, ενώ από καθαρή τύχη γλίτωσε της ζωή της η Δέσποινα Καρνέση Βλασσάκη, ιδιοκτήτρια της εταιρίας μας.

Η πράξη αυτή, ολότελα ανήθικη και εγκληματική, δεν είναι μόνο αποτρόπαια αλλά και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος να δικαιολογηθεί από οιονδήποτε.

Επειδή όμως, παρά τις τραγικές στιγμές, ακούγονται διάφορες ιστορίες, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα ακόλουθα:

  • Η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρία μας είχε καταγγελθεί την 31.3.2023, δηλαδή σχεδόν πριν από ένα χρόνο και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ. Έκτοτε ο άνθρωπος αυτός δεν απασχόλησε είτε την εταιρία μας είτε τους Αντώνη Βλασσάκη, Δέσποινα Καρνέση και Μαρία Καρνέση και εξ όσων γνωρίζουμε παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογενείας Καρνέση στους Πεταλιούς, με τους οποίους Πεταλιούς οι δολοφονηθέντες και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν οιαδήποτε σχέση.
  • Ουδέποτε η εταιρία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πόλλω δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει. Εξάλλου όπως καλώς γνωρίζουμε ουδεμία οικονομική ανάγκη είχε ο δολοφόνος αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα. Συνεπώς το πώς και γιατί αποφάσισε ο δολοφόνος να προβεί στην εγκληματική αυτή πράξη δεν μας είναι γνωστά και διερευνώνται.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους εργαζόμενους μας τόσο στην ξηρά όσο και στα υπό διαχείριση της εταιρίας μας πλοία ότι η εταιρία μας, υπό την καθοδήγηση της κας Δέσποινας Καρνέση, θα επιβιώσει και μετά από αυτή την εφιαλτική τραγωδία και θα συνεχίσει την λειτουργία της, επιτυγχάνοντας και στο μέλλον τα ίδια λαμπρά αποτελέσματα με το παρελθόν.

Παρακαλούμε όλους να σεβαστούν τη μνήμη του Καπετάν Ηλία Κουκουλάρη, καθώς και των Μαρίας Καρνέση και Αντώνη Βλασσάκη που τελικά -κυριολεκτικά και όχι μόνο μεταφορικά έδωσαν τη ζωή τους για την εταιρία μας και τον ναυτιλιακό μας όμιλο. Να σεβαστούν όλοι επίσης τον πόνο της Δέσποινας που μέσα σε μία στιγμή έχασε τα πάντα από έναν ψυχρό και αμετανόητο δολοφόνο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Καπτάν Ηλία, της Μαρίας και στην κυρία Δέσποινα και τους οικείους τους».

Σχετικά Άρθρα