Φλωρίδης: Στο “ψυγείο” οι αλλαγές για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών

 Φλωρίδης: Στο “ψυγείο” οι αλλαγές για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών

Δεν πρόκειται τελικά να καταργηθεί το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών για αποφάσεις που αφορούν χορηγήσεις, ρυθμίσεις και “κουρέματα” και τιτλοποιήσεις-πωλήσεις κόκκινων δανείων.

Συναντώντας σφοδρές ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις και έχοντας να αντιμετωπίσει επιπλέον αντιρρήσεις και πιέσεις από πλευράς των τραπεζών, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης αναγκάστηκε να “βάλει στον πάγο” τη σχετική διάταξη που είχε προαναγγείλει από πέρυσι.

Στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή  δεν περιλαμβάνεται η διάταξη που είχε ετοιμασθεί ως σχέδιο από το υπουργείο και είχε αποτελέσει αντικείμενο πολλών συζητήσεων στους κόλπους του κυβερνητικού επιτελείου, όπως σημειώνει το sofokleousin.

Κατά την άποψη που έχει εκφράσει δημόσια ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης, το 2019 καλώς είχε θεσπιστεί η ασυλία των τραπεζιτών από διώξεις για τα κακουργήματα της απιστίας και της απάτης. Τότε όμως οι συνθήκες ήταν «εξαιρετικές» και επρόκειτο για «έκτακτη νομοθεσία της χρεοκοπίας». Τώρα που η χώρα έχει μπει σε «κανονική» περίοδο, αυτή η ασυλία πρέπει να καταργηθεί.

Σχετικά Άρθρα