Μπάιντεν σε Βουλή Αντιπροσώπων: Προχωρήστε την έγκριση νομοσχεδίου για βοήθεια στην Ουκρανία

 Μπάιντεν σε Βουλή Αντιπροσώπων: Προχωρήστε την έγκριση νομοσχεδίου για βοήθεια στην Ουκρανία

Τη Βουλή των Αντιπροσώπων να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στην έγκριση νομοσχεδίου για τη βοήθεια σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν -συνολικού ύψους 95,34 δισεκατομμυρίων δολαρίων- προέτρεψε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. «Αν δεν αντισταθούμε σε τυράννους που επιδιώκουν να κατακτήσουν ή να διαμελίσουν εδάφη γειτονικών τους χωρών, οι συνέπειες για την εθνική ασφάλεια της Αμερικής θα είναι σημαντικές», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Είναι ώρα η Βουλή να αναλάβει δράση»

«Οι σύμμαχοι και οι αντίπαλοι μας παρακολουθούν. Είναι ώρα η Βουλή να αναλάβει δράση και να στείλει αμέσως αυτό το διακομματικό νομοσχέδιο στο γραφείο μου, ώστε να το υπογράψω και να γίνει νόμος», υπογραμμίζει ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Ζελένσκι χαιρετίζει την απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ για βοήθεια στην Ουκρανία

«Η αμερικανική βοήθεια φέρνει ακριβώς την ειρήνη πιο κοντά στην Ουκρανία και επαναφέρει την παγκόσμια σταθερότητα, με αποτέλεσμα την αυξανόμενη ασφάλεια και ευημερία για όλους τους Αμερικανούς και όλο τον ελεύθερο κόσμο», δήλωσε μέσω ανάρτησης του ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Άγνωστο τι θα γίνει στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Η χρηματοδότηση είναι ουσιαστική για την ικανότητα του Κιέβου να αποκρούσει τις ρωσικές επιθέσεις και να διατηρήσει την πληγείσα οικονομία της, καθώς ο πόλεμος εισέρχεται στον τρίτο χρόνο.

Το αμερικανικό νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφισθεί και από την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου αντιμετωπίζει εδώ και καιρό αντιδράσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει βοήθεια για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν, πέρασε από τη ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Γερουσία των ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα