Θεσσαλονίκη: Η βόμβα στα δικαστήρια “παραπέμπει” στην υπόθεση Βασιλάκη- “Έτρεχαν όλοι πανικόβλητοι”

 Θεσσαλονίκη: Η βόμβα στα δικαστήρια “παραπέμπει” στην υπόθεση Βασιλάκη- “Έτρεχαν όλοι πανικόβλητοι”

Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής πέρασε η υπόθεση με τον ισχυρότατο εκρηκτικό μηχανισμό που εστάλη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης με αποδέκτη το γραφείο της Προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης ενώ ως αποστολέας αναφερόταν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Σήμερα (12/02) γύρω στις 2 μ.μ., ο φάκελος έπεσε στα χέρια της προέδρου και πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδια αρχικά υπέθεσε πως περιέχει ένα ημερολόγιο.

Το περιεχόμενό του όμως της κίνησε υποψίες και συμβουλευόμενη άτομο του οικείου περιβάλλοντός της, η παραλήπτρια το παρέδωσε προς διερεύνηση. Ο ύποπτος φάκελος εξετάστηκε από το μηχάνημα ΧRAY και επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε μηχανισμό με εκρηκτική ύλη και συγκεκριμένα ζελατοδυναμίτιδα.

  • Απενεργοποιήθηκε τελικά από αστυνομικούς του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ. Πληροφορίες αναφέρουν πως εφόσον ο μηχανισμός εκρήγνυτο θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα.

Ομοιότητες με τον εκρηκτικό μηχανισμό που χρησιμοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2010 με αποτέλεσμα τον θάνατο του υπασπιστή Γεώργιου Βασιλάκη

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε τώρα σύμφωνα με πληροφορίες παρουσιάζει ομοιότητες με τον μηχανισμό που είχε χρησιμοποιηθεί πριν από 14 χρόνια, τον Ιούνιο του 2010, στην παγιδευμένη επιστολή που είχε αποσταλεί στο γραφείο του επίσης τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και η έκρηξη της οποίας προκάλεσε τον θάνατο του υπασπιστή Γεώργιου Βασιλάκη.

Μαρτυρίες: “Τρέχανε όλοι πανικόβλητοι” – “Ευτυχώς αυτή την φορά δεν έσκασε”

Εργαζόμενος στην καθαριότητα του Δικαστικού Μεγάρου, περιέγραψε στο ThessToday όσα έζησε κατά την εκκένωση του κτιρίου. “Κατά τις 2:15 μας είπαν ότι μάλλον υπάρχει βόμβα και μας είπαν επειγόντως να φύγουμε και δημιουργήθηκε ένας πανικός. Τρέχανε όλοι πανικόβλητοι, οι αστυνομικοί έκαναν τη δουλειά τους, βγήκαμε έξω και μέχρι και τώρα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει”, ανέφερε.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Φούντας, δήλωσε για το περιστατικό στο thestival.gr,

Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν έσκασε, όπως τις προηγούμενες. Είναι άλλο ένα γεγονός στον κρίκο της αλυσίδας που επιβεβαιώνει τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι δικαστικοί λειτουργοί. Δυστυχώς αυτό δεν αναγνωρίζεται και έχει καταντήσει το επάγγελμα του δικαστικού υπαλλήλου μη ελκυστικό”.

Ερωτηθείς για το ένα υπάρχει κενό ασφαλείας, ο κ. Φούντας ξεκαθάρισε ότι το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης είναι από τα πιο ασφαλή στην Ελλάδα.

Ο φάκελος ήρθε με αλληλογραφία. Από αύριο τα μέτρα θα είναι πιο αυστηρά. Το κακό είναι τα μέτρα γίνονται αυστηρά για λίγες ημέρες. Θα μπορούσε να κινδυνέψει συνάδελφός μας“, πρόσθεσε.

Το Δικαστικό Μέγαρο παραμένει υπό εκκένωση μέχρι και αυτή την ώρα. Τις έρευνες για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σχετικά Άρθρα