Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το αμάξι του 24χρονου μαραθωνοδρόμου Κίπτουμ που σκοτώθηκε σε τροχαίο

 Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το αμάξι του 24χρονου μαραθωνοδρόμου Κίπτουμ που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Σοκαριστικές είναι οι φωτογραφίες που ήρθαν στη δημοσιότητα και δείχνουν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 24χρονος Κέλβιν Κίπτουμ από την Κένυα και έχασε τη ζωή του να έχει μετατραπεί σε άμορφη μάζα. Ο 24χρονος οδηγούσε ένα Toyota Premio.

Από τις φωτογραφίες φαίνεται πως η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Στο αυτοκίνητο επέβαινε και ο προπονητής του, Ζερβέ Χακιζιμάνα από την Ρουάντα ο οποίος επίσης βρήκε τραγικό θάνατο. Και οι δύο βρήκαν ακαριαίο θάνατο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο CNN ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Nation, η οποία συνομίλησε με έναν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος, τον Kenneth Kimaiyo, το αυτοκίνητο του Κέλβιν Κίπτουμ έπεσε πάνω σε ένα «μεγάλο δέντρο».

Όπως ανέφερε, ο Kimaiyo, το σώμα του Κίπτουμ βρέθηκε κάτω από το αυτοκίνητο με τον δρομέα ήδη νεκρό ενώ ο προπονητής του ήταν ακόμα ζωντανός σε έναν λόφο.

«Προσπαθήσαμε να σώσουμε τον προπονητή γιατί ανέπνεε ακόμα, αλλά πέθανε μετά» δήλωσε ο Kimayo, ο οποίος πρόσθεσε ότι γνώριζε τον ολυμπιονίκη γιατί επισκεπτόταν συχνά το κατάστημά του στο Chepkorio.

«Ο Κίπτουμ βρισκόταν κάτω από το αυτοκίνητο με σκισμένη τη ζώνη ασφαλείας και ήταν ήδη νεκρός» αποκάλυψε.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι ο Κίπτουν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου τους στην περιοχή Kaptagat κατά μήκος της Eldama Ravine-Eldoret κατά την επιστροφή του από το Eldoret

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό- Θρήνος στην Κένυα

Το τροχαίο δυστύχημα που έχει προκαλέσει σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό συνέβη το βράδυ της Κυριακής (22:00 ώρα Ελλάδας), όταν ο 24χρονος ρεκόρντμαν έχασε τον έλεγχο του οχήματός του στην πόλη Καπταγκάτ στη νοτιοδυτική Κένυα.
«Συγκλονιστικά νέα καθώς θρηνούμε την απώλεια ενός σπουδαίου ανθρώπου, του Κέλβιν Κίπτουμ, κάτοχο παγκοσμίου ρεκόρ και σύμβολο του κενυάτικου στίβου. Μαζί με τον προπονητή του βρήκαν τραγικό θάνατο σε δυστύχημα. Το έθνος μας θρηνεί για την απώλεια ενός αληθινού ήρωα», ήταν το μήνυμα του Ράιλα Οντίνγκα, πρωθυπουργού της Κένυας στο Χ.

Ο Κέλβιν Κιπτούν ήταν το νέο μεγάλο αστέρι του παγκόσμιου αθλητισμού στο μαραθώνιο, αφού το 2023, έκανε ιστορικό ρεκόρ στο Σικάγο, με χρόνο 2:00:35, αποτελώντας πλέον το μεγάλο φαβορί και για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ο θάνατος του Κιπτούμ και του προπονητή του, έχουν βυθίσει στο πένθος την Κένυα, με τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Raila Odinga, να κάνει σχετική ανάρτηση στα social media, αναφέροντας τα εξής:

“Σοκαριστικά νέα, καθώς θρηνούμε την απώλεια ενός εξαίρετου ανθρώπου, του Κέλβιν Κίπτουμ, κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ και συμβόλου του στίβου της Κένυας. Μαζί με τον προπονητή του σκοτώθηκαν τραγικά σε ατύχημα απόψε. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του, στους φίλους του και σε ολόκληρη την αθλητική κοινότητα. Το έθνος μας θρηνεί βαθιά την απώλεια ενός αληθινού ήρωα”.

Για το θάνατο του ρέκορντμαν του μαραθωνίου έκανε δήλωση και ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, Σεμπάστιαν Κόε, ο οποίος και τόνισε ότι “είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και βαθιά λυπημένοι που πληροφορηθήκαμε την καταστροφική απώλεια του Κέλβιν Κιπτούμ και του προπονητή του, Ζερβέ Χακιζιμάνα. Στέλνουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους, τους συναθλητές του και σε ολόκληρο το έθνος της Κένυας. Ήταν ένας απίστευτος αθλητής που αφήνει μια απίστευτη κληρονομιά, θα μας λείψει πολύ”.

Σχετικά Άρθρα