Πάνος Βλάχος: Ντόρα και Βορίδης διαφωνούν επί της… αισθητικής, δεν διακρίνουν δολοφονική απειλή- Δεν θα κινηθεί νομικά ο Άδωνης

 Πάνος Βλάχος: Ντόρα και Βορίδης διαφωνούν επί της… αισθητικής, δεν διακρίνουν δολοφονική απειλή- Δεν θα κινηθεί νομικά ο Άδωνης

“Δεν είναι της δικής μου αισθητικής και του γούστου μου”, δήλωσε ο Μάκης Βορίδης, στην πρωϊνή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και της Μαρίας Αναστασοπούλου σχετικά με το “μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνη και Πορτοσάλτε” του δημοφιλούς καλλιτέχνη -ηθοποιού και τραγουδοποιού- Πάνου Βλάχου που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού υγείας και του γνωστού δημοσιογράφου.

Δικαιολόγησε μεν την αντίδραση του Άδωνη Γεωργιάδη, ήταν ωστόσο εμμέσως σαφής ότι δεν τίθεται κάποιο σοβαρότερο ζήτημα. Στο ίδιο μήκος κύματος, ίσως και πιο …προωθημένα, κινήθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ρωτήθηκε από τo ραδιοφωνικό σταθμό στο Ρ/Σ Παραπολιτικά για το εάν «Θεωρείτε ότι ήταν προτροπή σε δολοφονία» με τη βουλευτή της ΝΔ να απαντά:
«Μπορεί κανένας να το εκλάβει έτσι όταν λες αυτού του είδους τη φράση… ξέρετε στην Κρήτη έχουμε μια παλιά κουβέντα που λέμε όταν λέει κάποιος θα σας σκοτώσω εξαρτάται ποιος το λέει. Αν το λέει κάποιος που έχει την ικανότητα να σε σκοτώσει μετράει διαφορετικά από έναν άνθρωπο ο οποίος δεν είναι σε θέση να κάνει το παραμικρό», αδειάζοντας Άδωνι Γεωργιάδη και Άρη Πορτοσάλτε.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το τραγούδι του Πάνου Βλάχου, η Ντόρα Μπακογιάννη το χαρακτήρισε «κακόγουστο» και συνέχισε λέγοντας «είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορέσει να πάρει κανένα βραβείο ποίησης η φράση αυτή. Είναι 100% κακόγουστη από εκεί και πέρα δεν νομίζω πως αξίζει ανάλυση σε βάθος», κατέληξε.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης, πάντως, δήλωσ επως δεν προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του Πάνου Βλάχου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του τραγουδιστή και ηθοποιού Πάνου Βλάχου, για τον στίχο «Μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε».

Ο υπουργός Υγείας, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, τόνισε πως μετά και την ανάρτηση του Πάνου Βλάχου ύστερα από τον σάλο που προκλήθηκε, «πιστεύω ότι συνειδητοποίησε, έστω και εν μέρει, ότι αυτό που έκανε ήταν πάρα πολύ χοντρό».

«Δεν τον ξέρω προσωπικά, ως ηθοποιός μού είναι πολύ συμπαθής και πιστεύω πραγματικά ότι είναι ταλαντούχος. Τον έχω δει αρκετά γιατί οι γιοι μου βλέπανε τη “Μουρμούρα” πολύ. Λοιπόν, πάντα θλίβομαι όταν άνθρωποι ταλαντούχοι, στην προσπάθειά τους να προκαλέσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, κάνουν κάτι τόσο άσχημο», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε: «Όταν λες, να δω σε σάκο, τον Άδωνι και τον Πορτοσάλτε, είναι σαν να λες θέλω να τους δω να είναι πεθαμένοι, να τους σκοτώνουν. Αυτό, όπως και να το δεις, ούτε καλλιτεχνική αδεία λέγεται, ούτε χιούμορ λέγεται, ούτε τίποτα. Δεν έχω σκοπό να πάω στη Δικαιοσύνη».

Στη Δικαιοσύνη ο Άρης Πορτοσάλτε για τον στίχο του Πάνου Βλάχου

Νωρίτερα σήμερα, ο Άρης Πορτοσάλτε προανήγγειλε ότι θα κινηθεί νομικά κατά του Πάνου Βλάχου.

«Δεν υπάρχει χιούμορ με προτροπή σε φόνο. Ούτε και διάλογος με υποκινητή της βίας. Τα περαιτέρω ενώπιον της Δικαιοσύνης» ανέφερε ο κ. Πορτοσάλτε

«Ένας προτρέπει να με δολοφονήσουν, και θα μείνω άπραγος; Θα πάμε με μήνυση και αγωγή και ό,τι άλλο χρειάζεται. Θα ακούω εγώ και η οικογένειά μου να δολοφονούμαι για τις απόψεις μου; Ο μοναδικός κριτής μου είναι ο Θεός και η επί γης δικαιοσύνη. Είναι αναχρονιστικό να λέμε ότι η βία είναι μαμή της Ιστορίας. Θα πρέπει να παίρνω άδεια για να λέω τις απόψεις μου;» ανέφερε ο κ. Πορτοσάλτε.

Σχετικά Άρθρα