Μακελειό Γλυφάδα/Μαρτυρίες σοκ: Μας είπε φύγετε, ψάχνω τα αφεντικά- Είχε δύο όπλα

 Μακελειό Γλυφάδα/Μαρτυρίες σοκ: Μας είπε φύγετε, ψάχνω τα αφεντικά- Είχε δύο όπλα

Πυροβολισμοί σε ναυτιλιακή εταιρεία στην γλυφάδα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ένας άνδρας, περίπου 70 ετών, αιγυπτιακής καταγωγής και πρώην εργαζόμενος της εταιρείας, εισέβαλε στο κτίριο, της ναυτιλιακής πυροβολώντας και σκοτώνοντας τρία άτομα, ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Άνδρες της ΕΚΑΜ εντόπισαν τον ένοπλο νεκρό δίπλα στην καραμπίνα του, στο υπόγειο του κτιρίου της ναυτιλιακής, στο οποίο εισέβαλε 20 λεπτά μετά τις 10.

Ο 70χρονος, ο οποίος μέχρι πρότινος εργαζόταν ως επιστάτης στο σπίτι της ιδιοκτήτριας της ναυτιλιακής Μαρίας Καρνέση, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα, πήγε στα γραφεία της εταιρείας επί της οδού Αρτεμισίου και Φλέμινγκ με μία καραμπίνα, ενώ ένα περίστροφο βρέθηκε στο αυτοκίνητό του.

Ο δράστης, όπως αποδείχθηκε μπήκε στο γκαράζ της εταιρείας με το αυτοκίνητό του και από το κλιμακοστάσιο ανέβηκε με την καραμπίνα στον πρώτο όροφο, όπου βρίσκονται τα γραφεία των εργαζομένων.

Σύμφωνα με εργαζόμενη της εταιρείας, ο άνδρας ήθελε να χτυπήσει στοχευμένα τα αφεντικά της εταιρείας προκειμένου “να τα εκδικηθεί”, επειδή, όπως αναφέρει στη μαρτυρία της, πριν από καιρό είχε απολυθεί.

“Ήμασταν στα γραφεία μας και ακούσαμε πυροβολισμούς. Εγώ ήμουν στον πρώτο όροφο. Αυτό έγινε στον δεύτερο. Ήταν πρώην υπάλληλος που είχε απολυθεί εδώ και καιρό και προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. Φώναζε σε όλους να φύγουν, δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλον από εμάς και χτύπησε στοχευμένα αυτούς. Πυροβόλησε και έναν υπάλληλο που πήγε να τον ηρεμήσει.

Κρατούσε μία κοντόκαννη επαναληπτική καραμπίνα. Εγώ ήμουν κάτω από το γραφείο μου και μετά μπήκαν μέσα οι αστυνομικοί και μας έβγαλαν έξω. Τον είδα που ανέβαινε τη σκάλα. Κρατούσε ένα σακίδιο, αλλά δεν μπήκε από την είσοδο έχοντας παρατεταμένο το όπλο του”.

Άλλος εργαζόμενος της εταιρείας, ανέφερε σε μαρτυρία του ότι ο δράστης ήταν συνταξιούχος, πριν περιγράψει τις δραματικές στιγμές που βίωσε μέσα στην εταιρεία.

“Ήμουν στο ισόγειο. Όλα έγιναν στους πάνω ορόφους. Άκουσα τους δύο πρώτους πυροβολισμούς. Πήγα προς τη σκάλα να δω τι γίνεται, και είδα δύο παιδιά που μου είπαν ‘είναι ο Άρης με όπλο και πυροβολεί’. Οπότε βγήκα από την πίσω πόρτα του γκαράζ. Τον είδα γιατί το γραφείο μου είναι ακριβώς δίπλα στη ράμπα”.

Ο ίδιος ο άνθρωπος πάντως, σε ερώτηση για το αν ο δράστης είχε απολυθεί απάντησε: “Εγώ ξέρω ότι ήταν συνταξιούχος. Δεν ξέρω αν είχε απολυθεί”.

Σχετικά Άρθρα