Ερυθρά Θάλασσα: Ντοκουμέντο από την επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο

 Ερυθρά Θάλασσα: Ντοκουμέντο από την επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο

Ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ έγινε στόχος πυραύλων σε δύο διαφορετικά περιστατικά μέσα σε δύο λεπτά, ενώ διέσχιζε τα στενά του Μπαμπ ελ Μπαντέμπ, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής εταιρείας ναυτικής ασφάλειας Ambrey.

Στη φωτογραφία που δημοσίευσε το ΣΚΑΪ βλέπουμε ακριβώς το σημείο που ο πύραυλος προσέκρουσε στο πλοίο. Όλα τα μέλη του πληρώματος είναι πάντως καλά στην υγεία τους σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο συνεχίζει αυτοδύναμο στον τελικό του προορισμό. 

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά επίθεση των Χούθι σε βάρος της ιδίας πλοιοκτήτριας εταιρίας χωρίς και τότε να προκληθούν μεγάλες υλικές ζημιές ή τραυματισμοί μεταξύ των μελών του πληρώματος. 

Οι πύραυλοι κατέπεσαν στη θάλασσα, «το πλήρωμα είναι σώο και αβλαβές» και «κατευθύνεται προς τον λιμένα που αποτελεί επόμενο σταθμό του», ανέφερε η Ambrey για το συμβάν στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται τη βρετιανική εταιρεία, το πλοίο φέρεται να κατευθυνόταν προς το Μπαντάρ Ιμάμ Χομεϊνί του Ιράν. «Ο ιδιοκτήτης και ο διαχειριστής του ομίλου εμπορεύονται τακτικά χύδην φορτία με το Ιράν, οπότε εκτιμήθηκε ότι αυτός είναι ο πιθανός προορισμός», πρόσθεσε η εταιρεία.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία είναι εισηγμένη στον NASDAQ, γεγονός που πιστεύεται ότι μπορεί να είναι και ο λόγος της επίθεσης, πρόσθεσε η Ambrey.

Σχετικά Άρθρα