Μητσοτάκης προς αγρότες: ”Ο ανοιχτός διάλογος προϋποθέτει ανοικτούς δρόμους – Μαζί αναζητούμε λύσεις”

 Μητσοτάκης προς αγρότες: ”Ο ανοιχτός διάλογος προϋποθέτει ανοικτούς δρόμους – Μαζί αναζητούμε λύσεις”

Νέο μήνυμα στους αγρότες έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω δήλωσής του στην εφημερίδα Realnews, στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση από την αρχή της θητείας της στήριξη τον αγροτικό τομέα της χώρας.

«Έχουμε πει ξεκάθαρα πως ο ανοιχτός διάλογος προϋποθέτει ανοιχτούς δρόμους και διάθεση συνεννόησης κι όχι εμμονή σε μαξιμαλιστικά αιτήματα», αναφέρει ο πρωθυπουργός. «Πιστεύουμε στις μεγάλες δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα, έχουμε σταθεί δίπλα στον αγροτικό κόσμο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», καταλήγει η νέα δήλωσή του στην εφημερίδα.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εβδομαδιαία του ανασκόπηση στο Facebook είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως «θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για να μειώσουμε τους παράγοντες κόστους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής».

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τρίτη (13/2) στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη:

Η Κυβέρνηση από την αρχή της θητείας της έσκυψε πάνω στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, στήριξε τους αγρότες και ήταν και παραμένει ανοιχτή στον διάλογο μαζί τους. Από το 2019, απαντάμε με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και απτές πολιτικές. Εμείς ήμασταν αυτοί που μειώσαμε τη φορολογία στους αγρότες, δίνοντας, για πρώτη φορά, τη δυνατότητα απαλλαγής από την καταβολή φόρου εισοδήματος κατά 50% των φορολογητέων κερδών σε αγρότες που μετέχουν σε συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών και συμβολαιακή γεωργία, ενώ θεσμοθετήσαμε και νέα φορολογική κλίμακα για τα φυσικά πρόσωπα και τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, με συντελεστές που ξεκινούν από το 9%, αντί για 22%. Επίσης, χορηγήσαμε εφάπαξ ενίσχυση με το 2% του τζίρου για τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Σχετικά Άρθρα