Η πρώτη δήλωση του Καρόλου μετά τη διάγνωση καρκίνου: Θέλω να ευχαριστήσω για την υποστήριξη

 Η πρώτη δήλωση του Καρόλου μετά τη διάγνωση καρκίνου: Θέλω να ευχαριστήσω για την υποστήριξη

Σύμφωνα με τον Guardian, ο βασιλιάς Κάρολος πρόσθεσε ότι ήταν «ενθαρρυντικό» το γεγονός ότι η ανακοίνωση της ασθένειάς του βοήθησε να φωτιστούν οι οργανώσεις που υποστηρίζουν τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους. Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις λένε ότι η εστίαση της κοινής γνώμης στον καρκίνο τούς επέτρεψε να αναδείξουν θέματα για τα οποία προηγουμένως πάσχιζαν να τραβήξουν την προσοχή.

Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε ο βασιλιάς Κάρολος ανέφερε:

«Θα ήθελα να εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες για τα πολλά μηνύματα υποστήριξης και τις ευχές που έλαβα τις τελευταίες ημέρες. Όπως γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν πληγεί από τον καρκίνο, τέτοιες ευγενικές σκέψεις αποτελούν τη μεγαλύτερη παρηγοριά και ενθάρρυνση. Είναι εξίσου ενθαρρυντικό να ακούω πώς η κοινοποίηση της δικής μου διάγνωσης βοήθησε στην προαγωγή της δημόσιας κατανόησης και στη προβολή του έργου όλων εκείνων των οργανώσεων που υποστηρίζουν τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και ευρύτερα στον κόσμο. Ο δια βίου θαυμασμός μου για την ακούραστη φροντίδα και αφοσίωσή τους είναι ακόμη μεγαλύτερος λόγω της προσωπικής μου εμπειρίας».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΚΙΓΧΑΜ

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσοκομειακής διαδικασίας του βασιλιά για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη, διαπιστώθηκε ένα ξεχωριστό ζήτημα που προκαλεί ανησυχία. Οι διαγνωστικές εξετάσεις που ακολούθησαν εντόπισαν μια μορφή καρκίνου. Η Αυτού Μεγαλειότης άρχισε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια του οποίου οι γιατροί τού συνέστησαν να αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Αυτού Μεγαλειότητα θα συνεχίσει να διεκπεραιώνει κανονικά τις κρατικές υποθέσεις και την επίσημη γραφειοκρατία. Ο Βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή της, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη νοσοκομειακή του επέμβαση. Παραμένει απόλυτα θετικός όσον αφορά στη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατό. Η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που πλήττονται από τον καρκίνο».

Βασιλιάς Κάρολος Καρκίνος, Βασιλιάς Κάρολος, Καρκίνος, Παλάτι Μπάκιγχαμ, Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία

Σχετικά Άρθρα