Ισπανία: Συνελήφθησαν πέντε διακινητές ναρκωτικών – Εμπλέκονται στον θάνατο δύο μελών της πολιτοφυλακής

 Ισπανία: Συνελήφθησαν πέντε διακινητές ναρκωτικών – Εμπλέκονται στον θάνατο δύο μελών της πολιτοφυλακής

Πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν σε σχέση με μία επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας δύο Ισπανοί πολιτοφύλακες σκοτώθηκαν, αφότου παρασύρθηκαν από ένα πλεούμενο εμπόρων ναρκωτικών χθες στο λιμάνι Μπαρβάτε, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ισπανίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

«Η Πολιτοφυλακή συνέλαβε τρεις επιβάτες του σκάφους των διακινητών, το οποίο έπεσε πάνω σε μια περίπολο προκαλώντας τον θάνατο δύο πολιτοφυλάκων και τραυματίζοντας άλλους δύο» στον κόλπο του Καντίθ, έγινε γνωστό από τη δύναμη επιβολής του νόμου σε ένα δελτίο τύπου.

«Άλλοι δύο άνθρωποι, οι οποίοι ήρθαν με αυτοκίνητο για να παραλάβουν τους επιβάτες» επίσης συνελήφθησαν, προστίθεται στο δελτίο τύπου.

Σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Asociación Unificada de Guardias Civiles (AUGC) και μετέδωσαν ισπανικά ΜΜΕ καταγράφεται η καταδίωξη στο λιμάνι μεταξύ ταχύπλοων τη νύχτα, εν μέσω κυμάτων που προκάλεσε η πορεία των σκαφών.

Ο ένας εκ των δύο τραυματισμένων πολιτοφυλάκων παραμένει στο νοσοκομείο, όμως η ζωή του δεν κινδυνεύει, διευκρινίζει η ισπανική Πολιτοφυλακή.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ εξέφρασε «τη βαθιά λύπη του για τον θάνατο των μελών της Πολιτοφυλακής», σε ένα μήνα που ανήρτησε σήμερα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Σχετικά Άρθρα