Eurobank: Ποιές είναι οι παροχές για εθελούσια έξοδο 400 εργαζομένων- Ο στόχος της τράπεζας

 Eurobank: Ποιές είναι οι παροχές για εθελούσια έξοδο 400 εργαζομένων- Ο στόχος της τράπεζας

Την προσεχή Δευτέρα ξεκινά το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Eurobank και θα παραμείνει ανοικτό μέχρι την 26η Φεβρουαρίου 2024. Στόχος, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, είναι να αποχωρήσει μέσω του προγράμματος περίπου το 10% των εργαζομένων, τουλάχιστον 400 άτομα, όπως γράφει η Euro2day.

Η ισχύς της εθελουσίας για όσους εργαζόμενους την επιλέξουν θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου 2025. Η εφάπαξ αποζημίωση είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, 160.000 ευρώ και το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους εργαζόμενους της τράπεζας έχουν γεννηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 1972 και βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

Sabbatical

Πέραν της εφάπαξ καταβολής της αποζημίωσης, το νέο πρόγραμμα παρέχει άλλες τρεις εναλλακτικές sabbatical, όπου ο εργαζόμενος θα λάβει ένα ποσοστό του εφάπαξ και το υπόλοιπο ποσό σε μηνιαίο μισθό μέχρι τη λήξη του sabbatical που θα επιλέξει, χωρίς ο μισθός να είναι χαμηλότερος από τη ΣΣΕ. Συγκεκριμένα:

  • 2ετές sabbatical (σ.σ. αναγκαστική άδεια). Ο εργαζόμενος θα λάβει ένα ποσοστό της αποζημίωσης μπροστά και εν συνεχεία θα αμείβεται για δύο έτη με το υπόλοιπο.
  • 5ετές sabbatical.
  • 7ετές sabbatical. Στην περίπτωση που ο εργαζόμενος επιλέξει το εν λόγω πρόγραμμα θα λάβει, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, το 50% της εφάπαξ αποζημίωσης μπροστά και εν συνεχεία το 70% του μηνιαίου μικρού μισθού. Ωστόσο, από την 1η Ιανουαρίου 2025, η σύμβασή του θα μετατραπεί σε μερικής απασχόλησης, προκειμένου να καλυφθεί η χρηματική διαφορά μεταξύ του ελάχιστου μισθού και του ορίου της Συλλογικής Σύμβασης Εργαζομένων.

Άλλες παροχές

Με βάση τις πληροφορίες, το πρόγραμμα θα εμπεριέχει και μια σειρά πρόσθετων παροχών και διευκολύνσεων, όπως η οικογενειακή ιατροφαρμακευτική κάλυψη της οικογένειας για 5 χρόνια και η παροχή 4 μισθών για κάθε παιδί ηλικίας έως 22 ετών.

Ανανέωση

Το νέο πρόγραμμα αποσκοπεί στην ηλικιακή ανανέωση του προσωπικού της τράπεζας, ενώ την ίδια στιγμή η διοίκησή της προχωρά σε στοχευμένες προσλήψεις νέων εργαζόμενων με προσόντα που επιβάλλει η νέα τραπεζική, όπως έχει γράψει το Euro2day.gr.

Πηγή: euro2day.gr

Σχετικά Άρθρα