ΕΛ.ΑΣ.: Το παραβατικό παρελθόν το δύο ΟΥΚάδων – Τι ισχυρίζονται για τα εκρηκτικά

 ΕΛ.ΑΣ.: Το παραβατικό παρελθόν το δύο ΟΥΚάδων – Τι ισχυρίζονται για τα εκρηκτικά

Γνωστοί για υποθέσεις της νύχτας και παραβατική συμπεριφορά είναι οι δύο ΟΥΚάδες του Πολεμικού Ναυτικού, που συνελήφθησαν χθες, μετά από καταγγελία ότι θα προμήθευαν με εκρηκτικά το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς». Υπενθυμίζεται ότι μαζί τους συνελήφθη και ο δίδυμος αδερφός του ενός, ο οποίος εργαζόταν ως μπράβος σε νυχτερινό κέντρο και επίσης είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παρελθόν των δύο στελεχών των ΟΥΚ ήταν γνωστό στην Υπηρεσία τους και γι’ αυτό τον λόγο, είχαν μετατεθεί από τις μάχιμες θέσεις σε διοικητικές θέσεις. Ωστόσο, δεν είχαν απομακρυνθεί από τις Ενοπλες Δυνάμεις, καθώς δεν είχαν καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Ο ένας εκ των δύο μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» είναι οργανωμένος οπαδός, έχει απασχολήσει για συμμετοχή σε επεισόδια και για υποθέσεις της νύχτας.

Οι δύο συλληφθέντες φέρονται να ισχυρίζονται ότι τα όσα βρέθηκαν στην κατοχή τους είναι της Υπηρεσίας και τα είχαν ξεχάσει στο σπίτι τους, καθώς και πως θα τα επέστρεφαν στην Υπηρεσία.

Οπως διευκρινίζεται όμως από πηγές του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, αλλά και από πηγές του Πολεμικού Ναυτικού, δεν χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους εκρηκτικά στις ένοπλες δυνάμεις. Επίσης, δεν έχει δηλωθεί κάποια απώλεια υλικού στην Υπηρεσία τους.

Πλέον, αναμένεται να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται και αν τους απαγγελθούν κατηγορίες θα παραπεμφθούν στο Ναυτοδικείο προκειμένου να δικαστούν.

Τι λέει η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας στην «Κ» επισημαίνει:

«Είναι τεράστια επιτυχία για την Ελληνική Αστυνομία γιατί δεν ξέρουμε πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα όπλα και τα εκρηκτικά. Από εδώ και πέρα υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας, για να δούμε πώς έφτασαν στα χέρια τους, που θα τα χρησιμοποιούσαν, τί σχέση έχουν μεταξύ του οι συλληφθέντες.

Εξετάζεται η εμπλοκή τους σε κάτι παλαιότερο, είτε σε κάτι καινούργιο που μπορεί να γινόταν. Είναι όλα ανοιχτά, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κάτι. Έχουν απασχολήσει ξεχωριστά για διάφορα αδικήματα, έχουν συλληφθεί και έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους».

Σχετικά Άρθρα