“Θα σου βγάλω μπλε κάρτα”- Επαναστατική αλλαγή στο ποδόσφαιρο για αποβολή 10 λεπτών- Πώς θα συνδυάζεται με την κίτρινη και την κόκκινη

 “Θα σου βγάλω μπλε κάρτα”- Επαναστατική αλλαγή στο ποδόσφαιρο για αποβολή 10 λεπτών- Πώς θα συνδυάζεται με την κίτρινη και την κόκκινη

Σε μια προσπάθεια για λιγότερη βία εντός αγωνιστικών χώρων προτείνεται από το αρμόδιο συμβούλιο της FIFA η χρήση και μπλε κάρτας, αποβολής για 10 λεπτά.

“Οι παίκτες θα μπαίνουν σε ένα κουβούκλιο για 10 λεπτά λόγω διαφωνίας ή αντιαθλητικών φάουλ”, αποκαλύπτει ο Guardian. Τα νέα σχέδια του Ifab θα μπορούσαν να δοκιμαστούν στο Κύπελλο Αγγλίας της επόμενης σεζόν.

Οι ποδοσφαιριστές θα δέχονται μπλε κάρτες στο πλαίσιο σχεδίων που θα αποκαλυφθούν από το όργανο που αποφασίζει τους νόμους του παιχνιδιού.

Όταν στην τσέπη του διαιτητή θα βρίσκεται δίπλα στην κίτρινη και κόκκινη κάρτα, μια μπλε κάρτα θα είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση ενός παίκτη από τον αγωνιστικό χώρο για 10 λεπτά. Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα ανάμειξης χρωμάτων. Εάν ένας παίκτης επιστρέψει από το sin-bin και λάβει άλλη μια μπλε κάρτα, θα του δείξει επίσης κόκκινη κάρτα και θα αποβληθεί οριστικά από το παιχνίδι. Ένας συνδυασμός ενός μπλε και ενός κίτρινου, εν τω μεταξύ, θα έκανε επίσης μία κόκκινη.
Οι συστάσεις πρόκειται να γίνουν από το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ifab) την Παρασκευή ενόψει των δοκιμών σε όλες τις διοργανώσεις.

Σχετικά Άρθρα