Οργή στην Κίνα για τον Μέσι: Οι θεωρίες για συνωμοσία και σκοτεινές δυνάμεις

 Οργή στην Κίνα για τον Μέσι: Οι θεωρίες για συνωμοσία και σκοτεινές δυνάμεις

Η κατακραυγή που πυροδότησε η απουσία του Λιονέλ Μέσι από τον φιλικό αγώνα της Ιντερ Μαϊάμι στο Χονγκ Κονγκ, εξαπλώθηκε και στην ηπειρωτική Κίνα, με κάποιους να φτάσουν στο σημείο να κατηγορήσουν τον διάσημο Αργεντινό, ότι επιδίωξε να ταπεινώσει το Πεκίνο.

    Οπως είναι γνωστό, ο «pulga» προκάλεσε την αγανάκτηση χιλιάδων φιλάθλων, καθώς επικαλούμενος τραυματισμό, δεν αγωνίσθηκε στην εν λόγω αναμέτρηση.

    Οι φίλαθλοι, που είχαν πληρώσει περισσότερα από 4.800 δολάρια Χονγκ Κονγκ (σ.σ. 500 δολάρια) για να δουν τον Μέσι, απαιτούσαν διά βοής την επιστροφή των χρημάτων τους, ενώ παράλληλα αποδοκίμαζαν τον συνιδιοκτήτη της Ιντερ Μαϊάμι, Ντέιβιντ Μπέκαμ όταν προσπάθησε να ευχαριστήσει τον κόσμο.

    Και η αγανάκτηση των Κινέζων πολλαπλασιάσθηκε όταν τρεις ημέρες αργότερα, είδαν τον Μέσι να παίζει 30 λεπτά σε φιλικό αγώνα με την Βίσελ Κόμπε στην Ιαπωνία.

    Μάλιστα, η εφημερίδα Global Times ανέφερε ότι ξένες δυνάμεις είχαν συνωμοτήσει για να βλάψουν την φήμη του Χονγκ Κονγκ.

    «Μια θεωρία είναι ότι οι ενέργειες του Μέσι έχουν πολιτικά κίνητρα, καθώς το Χονγκ Κονγκ ήθελε να τονώσει την οικονομία μέσω αυτού του γεγονότος και εξωτερικές δυνάμεις σκόπιμα ήθελαν να ταπεινώσουν το Χονγκ Κονγκ με αυτό το περιστατικό», σημείωσαν τα εθνικιστικά μέσα ενημέρωσης. 

    Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ απαίτησε εξηγήσεις από τους διοργανωτές του αγώνα, οι οποίοι είχαν ζητήσει δημόσια χρηματοδότηση, λέγοντας ότι είχε επανειλημμένα διαβεβαιωθεί ότι ο Μέσι θα παίξει.

    Οοσον αφορά στον παγκόσμιο πρωταθλητή, ζήτησε συγγνώμη για την απουσία του κι εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα παίξει στο Χονγκ Κονγκ.

    Ωστόσο, η κορυφαία σύμβουλος της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Ρεγγίνα Ιπ, είπε ότι «δεν πρέπει ποτέ να επιτραπεί η επιστροφή του Μέσι».

    «Οι άνθρωποι του Χονγκ Κονγκ μισούν τον Μέσι, την Ίντερ Μαϊάμι και το σκοτεινό χέρι πίσω τους, για την σκόπιμη και υπολογισμένη αμηχανία που προκλήθηκε στο Χονγκ Κονγκ. Τα ψέματα και η υποκρισία τους είναι αηδιαστικά», έγραψε στο Χ η Ιπ.

    Στην ηπειρωτική Κίνα, η απουσία του Μέσι από το γήπεδο, βρέθηκε καθ΄όλη την διάρκεια της εβδομάδας, στην κορυφή των συζητήσεων στην ψηφιακή πλατφόρμα Weibo.

    Η ανάρτηση του ποδοσφαιριστή, μέσω της οποίας εκφράζει την λύπη του, συγκέντρωσε χλευαστικά σχόλια, ενώ κάποιοι παρουσίασαν τον Μέσι ως αυτοκρατορικό Ιάπωνα στρατιώτη, σε σχέση με την υποτιθέμενη προτίμηση του για την Ιαπωνία έναντι της Κίνας.

    «Ο Μέσι είναι πολύ αγενής και αλαζονικός, κάτι που είναι πραγματικά ενοχλητικό», έγραψε ένας χρήστης.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα