Καιρός/Κακοκαιρία τύπου “v”:Ισχυρές καταιγίδες από Κυριακή -Πότε θα “χτυπηθεί” η Αττική

 Καιρός/Κακοκαιρία τύπου “v”:Ισχυρές καταιγίδες από Κυριακή -Πότε θα “χτυπηθεί” η Αττική

Παρόλο που ο καιρός αύριο, Σάββατο (10/2) θα είναι σχετικά ήπιος, όπως την Παρασκευή, από την Κυριακή και πιο συγκεκριμένα από το βράδυ της τελευταίας ημέρας της εβδομάδας αναμένονται ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι. Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες, όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στο Mega, θα εκδηλωθούν από το βράδυ της Κυριακής προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ενώ οι περιοχές που θα επηρεαστούν σχηματίζουν το μικρό γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου, «ν».

«Φαίνεται να δημιουργείται ένας πιθανός σχηματισμός, που θα φτάνει μέχρι τη γραμμή των Κυθήρων και της Σύρου, μία ευθεία νοητή γραμμή» σημείωσε ο κ. Καλλιάνος, ενώ αναφερόμενος στον τύπο καιρού που θυμίζει το «ν» είπε πως το σύστημα θα επηρεάσει τα Επτάνησα, τα δυτικά και νότια κομμάτια της Πελοποννήσου, τα Κύθηρα και θα φτάσουν μέχρι την Αττική.

Οι άνεμοι την Κυριακή, παράλληλα, θα είναι αρκετά ισχυροί φτάνοντας στα πελάγη τα 7 και 8 μποφόρ, ενώ δεν αποκλείεται σε μεμονωμένα μέρη στο Αιγαίο Πέλαγος να αγγίξουν και τα 9 μποφόρ.

Ο καιρός θα «χαλάσει» την Κυριακή, όπου έρχεται ένα σύστημα το οποίο θα δώσει αρχικά βροχές και καταιγίδες στα δυτικά τμήματα της χώρας και στη συνέχεια, θα εκδηλωθεί και θα απλωθεί προς τη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, «κυρίως στη δυτική Ελλάδα περιμένουμε ισχυρές καταιγίδες το βράδυ της Κυριακής, ενώ στη βόρεια Ελλάδα κάποιες βροχές ασθενούς ή και μέτριας έντασης και τοπικού χαρακτήρα».

Πότε μπαίνει η Αττική στην «καρδιά» των καταιγίδων

Ο καιρός, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, θα αλλάξει από το βράδυ της Κυριακής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, όποτε δηλαδή η Αττική αναμένεται να «μπει» στην «καρδιά» των καταιγίδων.

«Υπολογίζουμε περίπου ότι από τη 01:00 – 02:00 τη νύχτα της Κυριακής μέχρι τις 06:00 και 07:00 της Δευτέρας θα έχουμε πέρασμα από ισχυρές καταιγίδες» συνέχισε στην πρόγνωση του ο Γιάννης Καλλιάνος, με τις πρώτες αλλά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως τα ξημερώματα της πρώτης ημέρας της εβδομάδας το κέντρο της Αθήνας και τα Νότια Προάστια ίσως μπουν στην «καρδιά» των καταιγίδων.

Η πρόγνωση Ζιακοπούλου

Αλλάζει ο καιρός από την Κυριακή με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδη νοτιά, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα την Κυριακή στη δυτική Ελλάδα και την Δευτέρα κυρίως στην Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.

Πιθανό είναι το πέρασμα καταιγίδας και στην Αττική από το βράδυ της Κυριακής έως το πρωί της Δευτέρας.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο περιμένουμε αραιές νεφώσεις με λίγες βροχές στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι νότιοι έως 7 μποφόρ με ενίσχυση από το βράδυ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι νότιοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αραιή συννεφιά παροδικά πιο πυκνή. Οι άνεμοι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς.

Την Κυριακή περιμένουμε βροχές στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα με καταιγίδες ισχυρές κυρίως στο Ιόνιο και λίγα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι νοτιάδες έως 8 μποφόρ, η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Σχετικά Άρθρα