Ηλεία: Βρέθηκαν οι 7 απαχθέντες εργάτες γης – Τους έκλεψαν με μαχαίρια και μπαλτάδες

 Ηλεία: Βρέθηκαν οι 7 απαχθέντες εργάτες γης – Τους έκλεψαν με μαχαίρια και μπαλτάδες

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ στην Ηλεία με τη ληστεία και την απαγωγή των επτά εργατών γης από πέντε άτομα, καθώς σύμφωνα με το ilialive.gr βρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (9/2) στην περιοχή της Βάρδας. Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό στην Ηλεία καταγράφηκε σε δύο διαφορετικά σημεία και πιο συγκεκριμένα, στα Καβάσιλα όπου απήχθησαν από σπίτι οι τρεις εργάτες γης και στο Ψάρι Βάρδας, όπου έπεσαν θύματα αρπαγής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι απαχθέντες εντοπίστηκαν κοντά στο Ψάρι Βάρδας και είχαν απελευθερωθεί από τους απαγωγείς τους, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για οικονομική εκμετάλλευση από τους δράστες.

Το χρονικό της ληστείας και αρπαγής

Χειροπέδες σε πέντε άτομα στην Ηλεία πέρασαν το πρωί της Πέμπτης (8/2) οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας για ληστεία και απαγωγή επτά εργατών γης από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, αρπαγή και παράβαση του νόμου για τα όπλα, καθώς με μαχαίρια και μπαλτάδες φέρεται να έκλεψαν και να απήγαγαν τους επτά εργάτες γης στην Ηλεία.

Η ΕΛΑΣ, σε σχετική της ανακοίνωση, σημειώνει πως οι πέντε συλληφθέντες, ενεργώντας από κοινού με συνεργούς τους που αναζητούνται, το πρωί της Πέμπτης, σε περιοχές της Ηλείας, φέροντας αιχμηρά αντικείμενα (μαχαίρια και μπαλτάδες), κατηγορούνται ότι:

  • Εισήλθαν σε μονοκατοικία στα Καβάσιλα Ηλείας, όπου διαμένουν αλλοδαποί και με την απειλή των μαχαιριών και μπαλτάδων αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα, ενώ επιπλέον με την άσκηση σωματικής βίας απήγαγαν τρεις αλλοδαπούς άνδρες.
  • Εισήλθαν σε κατοικία στο Ψάρι Ηλείας, όπου διαμένουν αλλοδαποί και με την απειλή των μαχαιριών και μπαλτάδων αφαίρεσαν 12.680 ευρώ και κινητά τηλέφωνα, ενώ επιπλέον με την άσκηση σωματικής βίας απήγαγαν ακόμη τέσσερις αλλοδαπούς άνδρες.

Σχετικά Άρθρα