Φίνος Φίλμ: Με ένα χιουμοριστικό σποτ, γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα Ελληνικής γλώσσας

 Φίνος Φίλμ: Με ένα χιουμοριστικό σποτ, γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα Ελληνικής γλώσσας

Με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο τίμησε η Finos Film την 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Διονυσίου Σολωμού (1798-1857), η οποία ορίστηκε το 2017 και ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Με αποσπάσματα από το «Ένα Κορίτσι για Δύο», το «Τζένη Τζένη» και το «Μια Ιταλίδα απ’ την Κυψέλη» στέλνει το δικό της μήνυμα.

Με ανάρτηση που έκανε στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram, η Finos Film έφτιαξε ένα ποτ πουρί με σκηνές από τις ταινίες: «Ένα Κορίτσι για Δύο», «Τζένη Τζένη», «Μια Ιταλίδα απ’ την Κυψέλη», «Λόλα», «Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ», «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο», «Οι Κληρονόμοι», «Είκοσι Γυναίκες και Εγώ», «Η Δίκη των Δικαστών», «Το Δόλωμα», «Το Λεβεντόπαιδο», «Το Ξύλο Βγήκε απ΄ τον Παράδεισο», «Η Ρένα είναι Οφσάιντ», «Δεσποινίς Διευθυντής» και «Κάτι Κουρασμένα Παλληκάρια».

«Η ελληνική γλώσσα έχει συνδεθεί με την παγκόσμια σκέψη σε όλα τα είδη λόγου, της τέχνης, του θεάτρου, της επιστήμης, της τεχνολογίας και μάλιστα με μοναδική διανοητική ένταση. Δεν αιχμαλωτίζεται και δεν πειθαρχείται. Είναι ευέλικτη και διαθέτει τόσο λεπτές αποχρώσεις νοημάτων που την κάνουν απλά.. μοναδική! Σήμερα γιορτάζουμε την ελληνική μας γλώσσα με ξεκαρδιστικές σκηνές από ταινίες. H 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού, έχει καθιερωθεί από το 2017 ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Ο εορτασμός της επιδιώκει να αναδείξει τον θεμελιώδη ρόλο που διαδραμάτισε η ελληνική γλώσσα ανά τους αιώνες, όπως αυτός αποδεικνύεται από την ιστορικότητα και τη διαχρονικότητα της», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανάρτηση της Φίνος φίλμ.

Σχετικά Άρθρα