Χαρίτσης: Να καταργηθεί η Golden Visa – Η κυβέρνηση συντηρεί την φούσκα των ακινήτων

 Χαρίτσης: Να καταργηθεί η Golden Visa – Η κυβέρνηση συντηρεί την φούσκα των ακινήτων

Ο Αλέξης Χαρίτσης επιχείρησε να αποδομήσει τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για το στεγαστικό πρόβλημα και την Golden Visa. Αναλυτικά, ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς τόνισε: “Η κυβέρνηση με την πολιτική της συντηρεί και μεγαλώνει τη φούσκα στην αγορά ακινήτων. H Νέα Αριστερά προτείνει κατάργηση της Golden Visa, πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας και περιορισμούς στη βραχυχρόνια μίσθωση

Η στεγαστική κρίση πλήττει ιδίως τους νέους και τις νέες οικογένειες. Το ένα τρίτο του διαθέσιμου εισοδήματος φεύγει στο νοίκι και στους λογαριασμούς. Οκτώ στους δέκα νέους μένουν ακόμα στο παιδικό τους δωμάτιο . Οι τιμές των ακινήτων αυξάνονται κατακόρυφα κάθε χρόνο.

Σήμερα στη Βουλή ο κύριος Μητσοτάκης εξήγγειλε αύξηση του ορίου για την Golden Visa έως τις 800.000 ευρώ για τις περιοχές με μεγάλη οικιστική πίεση δίχως όμως να δεσμευτεί για άμεση νομοθέτηση.

Πρόκειται ουσιαστικά για ανοιχτό κάλεσμα στα κάθε λογής κερδοσκοπικά συμφέροντα να αγοράσουν ακίνητα σήμερα καθώς η αξία τους θα πολλαπλασιαστεί πάρα πολύ σύντομα. Ενώ ανοίγει το δρόμο και για την αύξηση στις τιμές των ενοικίων.

Η κυβέρνηση με την πολιτική της συντηρεί και μεγαλώνει τη φούσκα στην αγορά ακινήτων.

Ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης ξεκινά με την κατάργηση της Golden Visa.

Θέτει επίσης περιορισμούς, ουσιαστικούς περιορισμούς στη βραχυχρόνια μίσθωση.

Παρέχει κίνητρα στους ιδιοκτήτες για να μειωθούν οι τιμές στα ενοίκια. Επενδύει σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την κοινωνική κατοικία”.

Σχετικά Άρθρα