Αυγενάκης: Συνάντησε αγρότες στο μπλόκο της Λιβαδειάς – «Είμαστε στο πλευρό τους με αξιοπιστία και σοβαρότητα»

 Αυγενάκης: Συνάντησε αγρότες στο μπλόκο της Λιβαδειάς – «Είμαστε στο πλευρό τους με αξιοπιστία και σοβαρότητα»

Στο μπλόκο της Λιβαδειάς βρέθηκε σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης. Ο υπουργός συνομίλησε με τους διαμαρτυρόμενους παραγωγούς για περισσότερο από μία ώρα.

Ο Υπουργός δεσμεύθηκε να συζητήσει τα αιτήματά τους, ακόμα κι εκείνα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους για εκτενέστερη συζήτηση για τα προβλήματα που έθεσαν καλώντας τους, παράλληλα, να διατυπώσουν και προτάσεις για την επίλυσή τους.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο ΓΓ του ΥΠΑΑΤ, Γιώργος Στρατάκος ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Ντασιώτης, οι Δήμαρχοι Αλιάρτου – Θεσπιέων, Γιώργος Αραπίτσας και Ορχομενού, Γιώργος Τζαβάρας και ο αντιδήμαρχος, Θήβας Παναγιώτης Τσαραμπάρης.

Στις δηλώσεις που έκανε στον Τύπο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε: «Ο διάλογος είναι το καλύτερο συστατικό της επιτυχίας, μέσα από τη συζήτηση πάντοτε λύνονται τα προβλήματα. Βρέθηκα στο μπλόκο της Λιβαδειάς, μίλησα με αγρότες, εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργάνων, δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες για κεντρικά και τοπικά ζητήματα. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μετά τη συνάντηση του συντονιστικού των αγροτών με τον πρωθυπουργό. Εμείς θα μιλήσουμε και με τους τοπικούς αγρότες γιατί υπάρχουν κι άλλα ζητήματα» επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο αγώνας για τον πρωτογενή τομέα είναι συνεχής.

«Ο αγώνας για τον πρωτογενή τομέα είναι διαρκής και είναι σε επίπεδο τοπικό, υπερτοπικό, αλλά και ευρωπαϊκό ,γι αυτό τον λόγο θα συνεχίζουμε την προσπάθεια που ήδη ενημέρωσα για πάρα πολλά ζητήματα και που κάνουμε ως χώρα μέσα από τη συμμαχία των 9 χωρών του Νότου για θέματα της αλλαγής της ΚΑΠ πρέπει να αλλάξει, είναι επιβεβλημένο να αλλάξει , είναι ανάγκη να βελτιωθεί αφενός και αφετέρου αλλαγών που πρέπει να γίνουν στην Κοινότητα, στο μηχανισμό της Κοινότητας , λόγω της κλιματικής κρίσης που εμείς αντιμετωπίζουμε. Δεν συζητούμε για κλιματική αλλαγή, συζητούμε για κλιματική κρίση. Πλέον οι χώρες εδώ της Ν. Ευρώπης ,χώρες μεσογειακές. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλύτερα. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στέκονται στο πλευρό των αγροτών βρίσκοντας λύσεις με αξιοπιστία, μεθοδικότητα και σοβαρότητα. Είχαμε έναν πολύ χρήσιμο και ουσιαστικό διάλογο» κατέληξε ο κ.Αυγενάκης.

Σχετικά Άρθρα