Αγρότες: “Κλείδωσε” η επιτροπή που θα συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

  Αγρότες: “Κλείδωσε” η επιτροπή που θα συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με 15μελή επιτροπή θα βρεθούν ενώπιον του πρωθυπουργού οι αγρότες στη συνάντηση της προσεχούς Τρίτης. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 10μελή επιτροπή ωστόσο τελικά θα είναι 15μελης.

Σύμφωνα με το MEGA, οι αγρότες έχουν ήδη επιλέξει τους 15 που θα τους εκπροσωπήσουν στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 10μελή επιτροπή ωστόσο τελικά θα είναι 15μελης εκ των οποίων έξι θα είναι από τον Έβρο και τη Μακεδονία, έξι από τη Θεσσαλία μέχρι τον Βόλο, δύο από τη Στερεά Ελλάδα και ένας από την Πελοπόννησο.

Οι αγρότες έχουν ήδη αποστείλει υπόμνημα στον πρωθυπουργό με 9 αιτήματα κρίσιμα, όπως τονίζουν, μέτρα για την επιβίωση του κλάδου και την ανακούφισή τους από το κόστος παραγωγής. Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως επιθυμούν λύσεις προκειμένου να αποτραπεί και η προγραμματισμένη, για την επόμενη εβδομάδα, κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου Διαμαντής Διαμαντόπουλος δήλωσε στον τύπο σχετικά με την απόφαση των αγροτών:

«Μέσα στα αιτήματα που έχουμε ιεραρχήσει σίγουρα είναι το πετρέλαιο για το οποίο ζητούμε την θέσπιση του αγροτικού πετρελαίου, είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, η αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ, ενώ σε αυτά τα αιτήματα στο “κάδρο” μπαίνουν και οι κτηνοτρόφοι. Στα αιτήματα είναι η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στις καλλιέργειες που είχαν απώλεια παραγωγής, τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση όσον αφορά τις ελληνοποιήσεις», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Διαμαντοπουλους.

«Μέχρι τη συνάντηση θα συνεχίσουμε με συμβολικούς αποκλεισμούς, όπως κάναμε μέχρι τώρα και δε θα πάμε σε κλιμάκωση του αγώνα από εδώ και πέρα. Θα δούμε τι απαντήσεις θα πάρουμε από τον πρωθυπουργό και έπειτα η επιτροπή θα τα μεταφέρει στους αγρότες που είναι στα μπλόκα και τότε θα αποφασίσουμε πως θα αντιδράσουμε, αν δεν είναι θετικά αυτά που θα πάρουμε», εξήγησε.

Σχετικά Άρθρα