“Αγλαΐα Κυριακού”: Πόσα χειρουργεία είναι σε αναμονή, πόσοι γιατροί λείπουν- Τι θα συμβεί

 “Αγλαΐα Κυριακού”: Πόσα χειρουργεία είναι σε αναμονή, πόσοι γιατροί λείπουν- Τι θα συμβεί

Έξαλλη με το κλείσιμο των τακτικών χειρουργείων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΙ η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Η κυρία Παγώνη ανέφερε ότι από τους 16 αναισθησιολόγους που θα έπρεπε να έχει το νοσοκομείο, υπάρχουν μόνο 9, ενώ άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης της ΝΔ για τις προσλήψεις που δεν έκανε όλα αυτά τα χρόνια και τώρα βάζει σε κίνδυνο παιδιά.

«Πήρα τηλέφωνο τον υπουργό Υγείας για να μου πει τι λύση θα δοθεί. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέλαβε να προκηρύξει άμεσα τις 3 θέσεις αναισθησιολόγων με γρήγορους ρυθμούς. Οι θέσεις δεν είχαν προκηρυχθεί τόσα χρόνια. […] Είναι προγραμματισμένα 1.000 χειρουργεία μέχρι την άνοιξη του 2025 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και αφορούν παιδιά», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Επίσης, όπως ανέφερε, ο διοικητής του νοσοκομείου της είπε ότι η λύση που θα δοθεί για να μην κλείσουν τα χειρουργεία, είναι να μεταφερθεί γιατρός-αναισθησιολόγος από το διπλανό νοσοκομείο, το «Αγία Σοφία».

«Δεν είναι λύση αυτή. Ούτε μπορούμε να μετακινούμε αναισθησιολόγους από το ένα νοσοκομείο στο άλλο», ανέφερε σχολιάζοντας τη λύση που πρότεινε ο διοικητής του νοσοκομείου.

«Γιατροί, αναισθησιολόγοι και νοσηλευτές έχουν δίκιο. Είναι φοβερό να υπάρχουν 8 χειρουργικά τραπέζια και να μην λειτουργούν και από τους 16 αναισθησιολόγους να έχουν μείνει μόνο 9», κατέληξε η κ. Παγώνη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, η συνέλευση των γιατρών του χειρουργικού τομέα του «Αγλαΐα Κυριακού» αποφάσισε να κλείσει τα τακτικά χειρουργεία από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και μέχρι νεωτέρας.

Η συνέλευση αποφάσισε ότι δεν μπορούν να διεξάγονται προγραμματισμένα χειρουργεία, λόγω έλλειψης γιατρών, κυρίως αναισθησιολόγων.

Η απόφαση των γιατρών δεν θα επηρεάσει το πρόγραμμα των εφημεριών, κάτι που σημαίνει ότι τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται κανονικά.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά τους ανέφερε ότι δεν θα επιτρέψει να κλείσουν τα χειρουργεία και ότι θα δοθεί άμεσα λύση.

Σχετικά Άρθρα