Το πρώτο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου μετά την αποκάλυψη της ασθένειάς του

 Το πρώτο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου μετά την αποκάλυψη της ασθένειάς του

Αργά το βράδυ της Τετάρτης ο βασιλιάς Κάρολος έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση για την 50η επέτειο από την ανεξαρτησία της πρώην βρετανικής αποικίας της Γρενάδα. Ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν μπορεί να επισκεφθεί το νησί της Καραϊβικής ενώ έκανε ειδική μνεία στο εθνικό πιάτο της χώρας γνωστό ως «Όιλ Ντάουν».

Η δήλωση έγραφε μεταξύ άλλων: «Μπορώ μόνο να πω πόσο λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας προσωπικά για να γιορτάσω αυτό το σημαντικό ορόσημο και να απολαύσω λίγο Oil Down μαζί σας!».

Συνάντηση βασιλιά Καρόλου και πρίγκιπα Χάρι

Λίγο περισσότερο από μία ημέρα -25 ή 26 ώρες υπολογίζουν τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης- έμεινε στο Λονδίνο ο πρίγκιπας Χάρι μετά την ανακοίνωση ότι ο βασιλιάς Κάρολος διεγνώσθη με καρκίνο, με τα βρετανικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για μεταξύ τους συνάντηση.

Ο πρίγκιπας Χάρι βρέθηκε στο Κλάρενς Χάουζ και συναντήθηκε με τον βασιλιά Κάρολο για περίπου 45 λεπτά. Ως προς τη διάρκεια όμως, υπάρχουν αποκλίσεις όμως ανάμεσα στα βρετανικά ΜΜΕ, καθώς κάποια αναφέρουν πως η συνάντησή τους δεν υπερέβη τη μισή ώρα.

Μέχρι αυτή την ώρα, σύμφωνα με τη Daily Mail, αν ο πρίγκιπας Χάρι συναντήθηκε με τον αδελφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ καθώς και με την Κέιτ Μίντλετον, η οποία αναρρώνει μετά το χειρουργείο στην κοιλιακή χώρα, στο οποίο υπεβλήθη. Μέχρι σήμερα από το περιβάλλον του πρίγκιπα Ουίλιαμ υπήρχαν «διαρροές» ότι είναι εξαιρετικά θυμωμένος με τον αδερφό του και πιστεύει ότι το χάσμα μεταξύ τους δεν μπορεί να γεφυρωθεί.

Το πρώτο μήνυμα του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επέστρεψε στα καθήκοντά του και έστειλε το πρώτο του μήνυμα μετά την ανακοίνωση για τη διάγνωση καρκίνου στον βασιλιά Κάρολο, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς τον κόσμο για τα «ευγενικά μηνύματα υποστήριξης». Φτάνοντας σε ένα γκαλά στο κεντρικό Λονδίνο, ο πρίγκιπας της Ουαλίας χαιρέτησε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από τον χώρο για να ρωτήσει νεότερα για τον βασιλιά Κάρολο. «Εκτιμούμε πραγματικά τα ευγενικά μηνύματα όλων, σας ευχαριστούμε», είπε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ έχει δηλώσει πως ο καρκίνος του βασιλιά Καρόλου εντοπίστηκε έγκαιρα και άφησε σαφές υπονοούμενο πως τα σενάρια για αντιβασιλεία είναι -τουλάχιστον σ’ αυτή τη φάση- ανούσια.

Αποξενωμένοι οι δύο γιοι του

«Ο Ουίλιαμ έδειξε σήμερα ότι έχει αποκηρύξει τον Χάρι και μάλλον δεν τον συμπαθεί πια. Ο πρίγκιπας Χάρι δεν είναι μέρος της ζωής του», επισήμανε η Τζένι Μποντ, βασιλική ρεπόρτερ στην Daily Mail. «Αυτό το ρήγμα είναι τόσο βαθύ τώρα, και αυτό έχει φανεί από τον πρίγκιπα Χάρι που ήταν εδώ αλλά δεν συναντήθηκαν, που πραγματικά αναρωτιέμαι αν μπορεί ποτέ να διορθωθεί», συμπλήρωσε.

Τέλος, να αναφερθεί πως ο βασιλιάς Κάρολος είχε μια «σύντομη τηλεφωνική συνομιλία» με τον Ρίσι Σουνάκ σήμερα, αλλά πρόκειται να επαναλάβει τις εβδομαδιαίες συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρωθυπουργό, υποστηρίζει το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Πηγές: lifo.gr, Daily Mail, independent

Σχετικά Άρθρα