Πάνω από 10.000 φοιτητές στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

 Πάνω από 10.000 φοιτητές στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Κατακλύζουν την Αθήνα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, με το φοιτητικό κίνημα να αναπτύσσει πλέον νέα δυναμική μετά το κύμα καταλήψεων σε όλη την Ελλάδα. Λίγο μετά τη 1μ.μ. ξεκίνησε η μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ κόσμος συρρέει σε αυτή διαρκώς. Φοιτητές και μαθητές λένε ένα ηχηρό “όχι” στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την κατάργηση του συντάγματος μετά και την παρουσίαση του νομοσχεδίου που θέλει να φέρει η κυβέρνηση από τον Κυριάκο Πιερρακάκη την Τετάρτη που ξεσήκωσε αντιδράσεις από πλευράς μεγάλης μερίδας φοιτητών αλλά και ακαδημαϊκών.

Περισσότεροι από 10.000 φοιτητές και μαθητές βρίσκονται στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενώ αυτή την ώρα η πορεία φτάνει στην Ομόνοια. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής υπολογίζει σε πάνω από 10.000 τους διαδηλωτές αριθμός που σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

“Απορρίπτουμε το νομοσχέδιο που μας χωρίζει σε αυτούς που έχουν χρήματα να σπουδάσουν και αυτούς που δεν έχουν” λένε μεταξύ άλλων φοιτητές.

“Έχουμε απαντήσει εδώ και εβδομάδες ότι το νομοσχέδιο απορρίπτεται, γιατί είναι ένα νομοσχέδιο που ιδρύει ιδιωτικά πανεπιστήμια αντί να λύσει τα προβλήματα μας. Ένα νομοσχέδιο που χτυπάει τα πτυχία μας αντι να πάρει πρωτοβουλία το υπουργείο να έχουμε πτυχία με αξία”, δήλωσε η Χρύσα Λεμπέση, προεδρος του φοιτητικού συλλόγου Φιλοσοφικής.

Σχετικά Άρθρα