Ο Κούγιας μίλησε για τον Γιαλιά: Η απόφαση της οικογένειας

 Ο Κούγιας μίλησε για τον Γιαλιά: Η απόφαση της οικογένειας

«Δεν ήταν τοκογλύφος, έμπορος ναρκωτικών ή όπλων» ξεκαθάρισε ο Αλέξης Κούγιας για τον δολοφονημένο επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά, ο οποίος εκτελέστηκε με μαφιόζικο τρόπο στη Μάνδρα το βράδυ της Τετάρτης.

Ο ποινικολόγος, ο οποίος δήλωσε νομικός σύμβουλος του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά, «τα τελευταία 20 χρόνια σε όλες τις επιχειρηματικές του επιλογές» ξεκαθάρισε ότι έχει εντολή της οικογένειας του νεκρού να στραφεί νομικά εναντίον όποιου αναφέρεται σε παράνομες δραστηριότητες. «Έχω λάβει εντολή να μηνύσω και να ενάγω οποιονδήποτε ψευδώς ισχυρίζεται αυτά που ισχυρίζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

«Μπορώ να σας πω επίσης ότι ο Χρήστος Γιαλιάς εκτός μιας αντιδικίας οικονομικού αντικειμένου που είχε κερδίσει σε όλες τις αίθουσες, είχαν εκδοθεί δύο απαλλακτικά βουλεύματα, δεν είχε αντιδικία με κανέναν, γι’ αυτό και κυκλοφορούσε μόνος του. Προστασία είχε στο σπίτι του γιατί ήταν θύμα ληστείας, όπως είχε πέσει και θύμα κλοπής η σύντροφός του».

Ο ποινικολόγος αναφέρθηκε ακόμα στη σύσκεψη στην οποία προχώρησε η οικογένεια του Χρήστου Γιαλιά μετά το θάνατό του, λέγοντας: «Στη σύσκεψη που έγινε εδώ, συμμετείχαν τα τρία παιδιά του που θα είναι οι συνεχιστές των εταιρειών και η σύντοφός του. Απόφαση της οικογένειας είναι να στραφεί κατά οποιουδήποτε προκάλεσε τον φριχτό του θάνατο. Ο Χρήστος Γιαλιάς είχε μόνο φίλους. Στις επιχειρήσεις του εργάζονται 1000 άνθρωποι. Βλέπετε τον κολοσσό των εταιρειών. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεργαστώ με τις διωκτικές αρχές, για να μπορέσουμε να αποκαλύψουμε ποιοι είναι αυτοί που επέφεραν το χονδροειδέστατο αποτέλεσμα.

Έγινε στην είσοδο της διαδρομής που ήταν οι εγκαταστάσεις της φάρμα Κατερίνα, εδώ είναι το εργοστάσιο. Ο Χρήστος Γιαλιάς δεν είχε ποτέ συνοδεία και φάνηκε και από το ότι οι εκτελεστές του γνώριζαν και επέλεξαν το μόνο σημείο που δεν υπάρχουν κάμερες. Από εκεί μπορεί να αποκαλυφθεί πιο ύποπτο αντικείμενο πέρασε μέσα από τη Μάνδρα.

Τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια ποτέ δεν τον είδα να συνοδεύεται. Κυκλοφορούσε με ένα μικρό αυτοκίνητο και όχι με το τζιπ του. Δεν φοβόταν, δεν είχε απειληθεί από κάποιον. Το μόνο επεισόδιο ήταν με τον πρώην συνεταίρο του που ξεπέρασε τα όρια και επιτέθηκε εναντίον του».

Σχετικά Άρθρα