Γιατί ο Πούτιν έδωσε συνέντευξη στον Τάκερ Κάρλσον -Τι απαντά το Κρεμλίνο

 Γιατί ο Πούτιν έδωσε συνέντευξη στον Τάκερ Κάρλσον -Τι απαντά το Κρεμλίνο

Ο Πούτιν έκανε την επιλογή του και παραχώρησε την Τρίτη συνέντευξη στον Αμερικανό δημοσιογράφο – «φερέφωνο» του Τραμπ, Τάκερ Κάρλσον, την πρώτη σε δυτικό δημοσιογράφο μετά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας προτίμησε τον Κάρλσον επειδή η προσέγγιση του πρώην παρουσιαστή του «Fox News» διαφέρει από τη «μονόπλευρη» κάλυψη του πολέμου στην Ουκρανία από πολλά δυτικά ΜΜΕ.

«Όταν πρόκειται για τις χώρες της Δύσης, τα μεγάλα διαδικτυακά ΜΜΕ, τα τηλεοπτικά κανάλια και οι μεγάλες εφημερίδες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να επαίρονται ότι προσπαθούν τουλάχιστον να φανούν αμερόληπτοι σε ότι αφορά την κάλυψη», είπε ο Πεσκόφ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους.

«Όλα αυτά είναι ΜΜΕ που παίρνουν μια εξαιρετικά μονόπλευρη θέση. Φυσικά, δεν υπάρχει καμία επιθυμία επικοινωνίας με τέτοια μέσα, και δεν έχει νόημα και είναι απίθανο να είναι χρήσιμο», διευκρίνισε ο Πεσκόφ.

Στην ερώτηση «Σε τι διαφέρει ο Τάκερ Κάρλσον από τους συναδέλφους του», ο Πεσκόφ είπε χαρακτηριστικά ότι η προσέγγιση του Αμερικανού δημοσιογράφου δεν ήταν «σε καμία περίπτωση φιλορωσική, ούτε φιλοουκρανική, είναι φιλοαμερικανική».

Σχετικά Άρθρα