Daily Star: Κατά των χημιοθεραπειών ο Βασιλιάς Κάρολος – Πως θα αντιμετωπίσει τον καρκίνο

 Daily Star: Κατά των χημιοθεραπειών ο Βασιλιάς Κάρολος – Πως θα αντιμετωπίσει τον καρκίνο

Αποκάλυψη για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει τον καρκίνο ο Βασιλιάς Κάρολος κάνει η εφημερίδα Daily Star. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι δεν πιστεύει στις χημιοθεραπείες και θα κάνει χρήση εναλλακτικών φαρμάκων.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το δημοσίευμα:

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν θα κάνει χημειοθεραπεία επειδή «δεν πιστεύει σε αυτό», ισχυρίστηκε ένας βασιλικός ειδικός.

Ο 75χρονος μονάρχης υποβάλλεται αυτήν την περίοδο σε θεραπεία για τον καρκίνο και αναρρώνει από πρόσφατη επέμβαση στον προστάτη. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν τη διάγνωση του Βασιλιά τη Δευτέρα (4 Φεβρουαρίου). Ωστόσο, λεπτομέρειες για το ποια ακριβώς θεραπεία κάνει δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, αλλά ο βασιλικός ειδικός Tom Bower ισχυρίστηκε ότι δεν θα είναι η παραδοσιακή χημειοθεραπεία.

Μιλώντας στο GB News, είπε: «Ο Βασιλιάς είναι μεγάλος θαυμαστής και υποστηρικτής της εναλλακτικής ιατρικής. Δεν θα έκανε χημειοθεραπεία.’Ήταν πάντα εναντίον της.

«Πιστεύει πολύ στα φυσικά βότανα και φίλτρα και τέτοια πράγματα. «Παίρνει συμβουλές από τον Michael Dickson, ο οποίος ήταν επικεφαλής του εναλλακτικού ιατρικού ινστιτούτου του ίδιου του Βασιλιά – δυσφημισμένο από πολλούς, αλλά ο Βασιλιάς πιστεύει πολύ σε αυτό.

«Δεν πιστεύει σε αυτήν (χημειοθεραπεία) που νομίζω ότι είναι κίνδυνος».

Ο βασιλιάς ταξίδεψε στο Sandringham νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όπου ο κ. Μπάουερ ισχυρίζεται ότι θα πάρει τα «εναλλακτικά φάρμακα».

Και όταν ρωτήθηκε από τον πρώην πολιτικό που μετατράπηκε σε αστέρας του τηλεοπτικού ρεάλ και έγινε παρουσιαστής Νάιτζελ Φάρατζ εάν τελικά ο Βασιλιάς «θα πρέπει να πει περισσότερα» για το τι συμβαίνει, ο κ. Μπάουερ συμφώνησε και πρόσθεσε: «Οι εικασίες σβήνουν . . . Ελπίζω απλώς να αναρρώσει γρήγορα και απλώς ανησυχώ ότι η εναλλακτική ιατρική δεν θα προσφέρει τη θεραπεία που θα έκανε η παραδοσιακή ιατρική».

Η Daily Star απευθύνθηκε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ για ένα σχόλιο.

Μήνυμα για τη Γρενάδα

Παρά τη μάχη για την υγεία του, ο βασιλιάς Κάρολος βρήκε χρόνο να στείλει ένα εγκάρδιο μήνυμα στη Γρενάδα για την επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας. Επαίνεσε την πρόοδο του έθνους τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, υπογραμμίζοντας την ηγεσία του στη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις περιβαλλοντικές προκλήσεις.

Η πλήρης δήλωσή του περιελάμβανε τα εμπνευσμένα λόγια του εθνικού ύμνου της Γρενάδας: “Aspire, build, advance!” Ο Βασιλιάς είπε: «Η σύζυγός μου και εγώ κρατάμε τόσο ιδιαίτερες αναμνήσεις από την επίσκεψή μας στο όμορφο «Νησί των Μπαχαρικών» σας πριν από πέντε χρόνια, και από το θερμό και συγκινητικό καλωσόρισμα που μας επιδείξατε».

Και αργότερα πρόσθεσε: «Μπορώ μόνο να πω πόσο λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας προσωπικά για να σηματοδοτήσω αυτό το σημαντικό ορόσημο και να απολαύσω λίγο Oil Down μαζί σας! Οι σκέψεις μου είναι με όλους σε όλη τη Γρενάδα, το Carriacou και την Petit Martinique, και όλους όσους βρίσκονται στη διασπορά της Γρεναδίας – «ένας λαός, μια οικογένεια» – καθώς γιορτάζετε όλα όσα έχετε επιτύχει και όλα όσα σας επιφυλάσσει το μέλλον».

Σχετικά Άρθρα