Χαμός στην Ισπανία με το τραγούδι της Eurovision – Πήρε θέση μέχρι και ο πρωθυπουργός

 Χαμός στην Ισπανία με το τραγούδι της Eurovision – Πήρε θέση μέχρι και ο πρωθυπουργός

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ισπανία με τη συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα χρειάστηκε να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ο οποίος υπερασπίστηκε το τραγούδι που θεωρείται ότι είναι σεξιστικό και προσβάλλει τις γυναίκες.

Το τραγούδι που που κατόπιν ειδικής διαδικασίας κέρδισε την ψήφο κριτικών και κοινού και πήρε το εισιτήριο για να εκπροσωπήσει την Ισπανία στη Eurovision 2024 έχει έναν τίτλο που προκαλεί. Ο τίτλος του, “Zorra”, σημαίνει “τσούλα/σκύλα/πόρνη” στην ισπανική αργκό. Δημιουργοί του είναι το ντουέτο “Nebulossa”, ένα ζευγάρι καλλιτεχνών στην τέχνη και τη ζωή εδώ και πάνω από 20 χρόνια που έχουν δύο παιδιά και ζουν στο Αλικάντε.

Το τραγούδι «προσβάλλει τις γυναίκες με σεξιστικό τρόπο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Φεμινιστικό Κίνημα της Μαδρίτη

Αλλά ο Ισπανός πρωθυπουργός απέρριψε την κριτική, λέγοντας ότι το τραγούδι αμφισβητεί τα σεξιστικά στερεότυπα.

«Προσωπικά για μένα ο φεμινισμός δεν είναι μόνο δίκαιος, αλλά μπορεί να είναι και διασκεδαστικός, και αυτού του είδους οι προκλήσεις πρέπει να προέρχονται από τον χώρο του πολιτισμού», δήλωσε στην εκπομπή Al Rojo Vivo στο ιδιωτικό κανάλι La Sexta.

Το «Zorra» ερμηνεύεται από τους Nebulossa – ένα ντουέτο που αποτελείται από τη Mαρία “Mέρι” Μπας και τον Mαρκ Ντάσους, από το χωριό Oνδάρα κοντά στο Aλικάντε. Είναι παντρεμένοι εδώ και 20 χρόνια και μεγάλωσαν δύο παιδιά πριν σχηματίσουν το συγκρότημά τους το 2018.

To Φεμινιστικό Κίνημα της Μαδρίτης έγινε πρωτοσέλιδο πέρυσι όταν αποσχίστηκε από το κύριο φεμινιστικό κίνημα της Ισπανίας, την Επιτροπή 8Μ, λόγω της υποστήριξής της στη νομοθεσία για τα δικαιώματα των τρανς και αργότερα οργάνωσε ξεχωριστή πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Οι Nebulossa επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την Ισπανία σε τηλεοπτικό διαγωνισμό το περασμένο Σαββατοκύριακο, κερδίζοντας τον δεύτερο διαγωνιζόμενο Χόρχε Γκονσάλεθ με μόλις δύο ψήφους σε δημόσια ψηφοφορία.

«Εξωφρενικοί στίχοι»

Το τραγούδι «Zorra» έχει ήδη γίνει viral, με περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια προβολές στο YouTube, και το ντουέτο δήλωσε ότι αιφνιδιάστηκε από την απρόσμενη επιτυχία του.

«Δεν το κάναμε με την πρόθεση να γίνει ύμνος», δήλωσαν στην ισπανική εφημερίδα El Pais. «Ο κόσμος το αγκάλιασε και αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε έναν καλλιτέχνη. Συμβαίνει σε ελάχιστους».

https://www.youtube.com/watch?v=zSZqlQZ0_us&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fback.sdna.gr%2F&embeds_referring_origin=https%3A%2F%2Fback.sdna.gr&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

Πηγή: alfavita.gr

Σχετικά Άρθρα