Βασιλιάς Κάρολος: Η 11λεπτη στρατιωτική γυμναστική που κάνει κάθε μέρα

 Βασιλιάς Κάρολος: Η 11λεπτη στρατιωτική γυμναστική που κάνει κάθε μέρα

Ο Βασιλιάς Κάρολος διατηρεί μια υγιεινή ζωή με καθημερινή διατροφή και φυσική άσκηση. Παρόλο που διαγνώστηκε με καρκίνο, διατηρεί την 11λεπτη στρατιωτική ρουτίνα γυμναστικής η οποία θα τον κρατήσει σε φόρμα ακόμα και κατά τη διάρκεια της θεραπείας του. Σύμφωνα με τη Mirror, οι βασιλικές πηγές λένε ότι ο βασιλιάς παραμένει «θετικός» παρά τη διάγνωση του και μέσω της στρατιωτικής ρουτίνας προετοιμάζεται για τις θεραπείες που θα ακολουθήσουν.

Συγκεκριμένα, ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρεται ότι ακολουθεί τη ρουτίνα 5BX (Πέντε Βασικές Ασκήσεις), που δημιουργήθηκε από τη Βασιλική Καναδική Αεροπορία.

Η προπόνηση των 11 λεπτών που έχει σχεδιαστεί για να κρατά τους πιλότους σε φόρμα όπου κι αν βρίσκονται και δεν απαιτεί εξοπλισμό, ενώ είναι επίσης δημοφιλής στους βασιλιάδες.

O βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος υπηρέτησε στο παρελθόν στη Βασιλική Αεροπορία και το Βασιλικό Ναυτικό, λέγεται ότι κάνει τη συγκεκριμένη προπόνηση δύο φορές την ημέρα η οποία είναι δύσκολη λόγω της επανάληψης της που φτάνουν έξι επίπεδα δυσκολίας.

Για παράδειγμα, η ρουτίνα περιλαμβάνει push-ups με τα γόνατα στο πάτωμα και slap push-ups (push-ups αλλά κάθε φορά σηκώνεται το ένα χέρι στο στήθος).

Η γυμνάστρια, Penny Weston, περιέγραψε την προπόνηση: «Είναι μια σκληρή προπόνηση, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο. Είναι ιδανική για όποιον θέλει να αποκτήσει φόρμα σε λίγο χρόνο».

Επίσης, ο Βασιλιάς φημίζεται για το ότι συχνά παραλείπει το μεσημεριανό γεύμα ενώ αποφεύγει να τρώει κρέας, ψάρι και γαλακτοκομικά ορισμένες ημέρες της εβδομάδας.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η άσκηση κατά τη διάρκεια θεραπείας για τον καρκίνο βοηθάει ψυχικά, αλλά και στην αντιμετώπιση των παρενεργειών.

Σχετικά Άρθρα