Σύνταγμα: Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε φοιτητές που άνοιξαν πανό (vid)

 Σύνταγμα: Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε φοιτητές που άνοιξαν πανό (vid)

Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε φοιτητές που άνοιξαν πανό στο Σύνταγμα, το βράδυ της Τετάρτης, για το αυριανό συλλαλητήριο κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Μια μικρή ομάδα φοιτητών, άπλωσε πανό με το σύνθημα «Αύριο θα βουλιάξει η Αθήνα», μπροστά από τη Βουλή, για την κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο κέντρο της Αθήνας και αμέσως άντρες της ομάδας «ΔΡΑΣΗ», τους περικύκλωσαν και προχώρησαν προκλητικά σε προσαγωγές. 

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Αρ.Εν. Νομικής Αθήνας, καταγγέλλει ότι έχουν προσαχθεί 8 άτομα, ανάμεσά τους και μέλη τους σχήματός τους, καλώντας παράλληλα σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

«Μέλη φοιτητικών συλλόγων προσάγονται αυτή τη στιγμή από δυνάμεις των ΜΑΤ χωρίς καμία νόμιμη αιτία. Τη στιγμή που χιλιάδες φοιτητές κινητοποιούνται ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την ημέρα της παρουσίασης, και μια μέρα πριν την πανελλαδική πορεία η κυβέρνηση παίρνει την πολιτική επιλογή να επιτεθεί σε φοιτήτριες, προσάγοντας τους αναίτια. Χειροπέδες, προσαγωγές χωρίς αιτία, καταστολή είναι η απάντηση σε κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται» τονίζουν μεταξύ άλλων στην ανάρτηση, ζητώντας να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Σε σχετική ανάρτηση που έχει κάνει η οργάνωση «Αναμέτρηση» κάνει λόγο για συλλήψεις και καλεί τον κόσμο στο ΑΤ Κυψέλης, ζητώντας «άμεση απελευθέρωση των φοιτητών και φοιτητριών».

Πηγή βίντεο: Χρήστος Αβραμίδης

Σχετικά Άρθρα